Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Växjö sevärdheter

Överblick över Växjö stad

I Växjö är sevärdheterna många att upptäcka. Här finns allt från häftiga slottsruiner och kyrkor till härliga utsiktsplatser där du kan få ta in staden i hela dess prakt. Nedan listar vi några av de sevärdheter i Växjö du inte får missa!

 

Bergkvara slottsruin

Bergkvara slottsruin är en historisk sevärdhet i Växjö. Slottsruinen är ett gammalt herresäte som dateras tillbaka till 1470-talet och som förr i tiden bestod av upp emot 1 500 gårdar. Huvudbyggnaden från 1780 som numera är en ruin ligger vackert precis vid sjön.

 

Åryds bruksmiljö

Åryd bruksmiljö är Växjös äldsta bruks- och industrimiljöer och ett mysigt litet område där du kan strosa runt och ta in all historia. Masugnen som byggdes 1850 samt rostugnen är fortfarande väl bevarade.

 

Staglabergets utsiktsplats

En sevärdhet i Växjö som är ett måste är Staglabergets utsiktsplats. Detta var en gång i tiden en av svenska totalförsvarets mest hemliga platser. Numera är det en fin utsiktsplats där du får en utsikt över hela staden och Växjösjön.

 

Dädesjö hembygdsgård och Dädesjö Lin

Dädesjö hembygdsgård är en gammal prästgård som man tror byggdes någon gång på 1700-talet. Numera är detta en mysig hembygdsgård som visar upp en rik samling av allmogeföremål, textilier, skomakeri och fornfynd. Här tillverkas även lin på ett gammalmodigt sätt.

 

Snugge

Gillar du opera är Snugge en sevärdhet i Växjö du inte får missa. Snugge är nämligen operasångerskan Christina Nilssons födelsehem. Hon föddes 1843 och fick med tiden en lysande karriär inom opera. Snugge är öppet för besökare under sommaren.

 

Fler sevärdheter i Växjö

När du besöker Växjö är du välkommen att bo hos oss på Elite Hotels. Vi guidar dig gärna till allt du bör se och upptäcka under din resa!