Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Mora att upptäcka på semestern

Fötter som balanserar på en stock i skogen
Upptäck spännande sevärdheter i vackra Mora. Fotograf: Jon Flobrant.

Mora är en fantastisk stad att upptäcka såväl på vintern som på sommaren. Nedan hittar du ett flertal sevärdheter i Mora som du bör besöka på din resa!

 

Mora kyrka

Mora kyrka är en fantastisk sevärdhet i Mora som dateras tillbaka ända till 1200-talet. Kyrkan är otroligt vacker med den orange fasaden och ett ståtlig torn av tegel. På insidan finns det flertalet historiska detaljer.

 

Gravfälten på sollerön

Gravfälten på Sollerön är från vikingatidens slutskede, någon gång runt år 950-1050. Här finns två gravfält som består av 100-150 gravar av rösen, högar och stensättningar. Vill du uppleva vikingatiden på nära håll är ett besök på Sollerön ett måste. På Sollerön kan du även bada, vandra och besöka den fina hembygdsgården.

 

Vasaloppsmålet

Är det en sevärdhet i Mora du ska se som är en av de mest kända, så är det målet för Vasaloppet. 1986 blev portalen här permanent och har uttrycket "I fäders spår för framtids segrar" på skylten. Målet sattes ihop år 1923 av konstnären Gustaf Ankarcrona från Leksand och designen står sig även idag.

 

Zorngården

Zorngården är gården där makarna Zorn, som var betydande konstnärer för Sverige, bodde. När du stiger in på gården så är det som att föras tillbaka 100 år i tiden med vacker konst som hämtats från världens alla hörn. Det erbjuds endast guidade visningar.

 

Siljans skogs- och flottarmuseum

Vill du veta mer om hur jordbruket såg ut förr i tiden är Siljans skog- och flottarmuseum en sevärdhet i Mora som du måste besöka. Friluftsmuseet visar upp historien om arbete med skog, flottning, sågning och järnbruk.

 

Fler sevärdheter i mora

Varmt välkommen att bo hos oss på Hotel Bishops Arms i Mora när du ska semestra i staden. Fråga gärna vår reception för tips på fler sevärdheter och vad ni kan hitta på i stan!