Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Restauranger i Eskilstuna

Dukat bord på restaurang i Eskilstuna

I Sörmland och Eskilstuna älskar man god mat och dryck! På många av Eskilstunas restauranger kan du njuta av närproducerad mat i välkomnande miljöer som både lockar lokalinvånare och besökare. Här har vi listat 10 restauranger i Eskilstuna.

Y-WON BAR & GRILL

Y-Won Bar och Grill ligger mitt i centrala Eskilstuna med en fantastisk utsikt över Eskilstunaån. Sommartid är uteserveringen en av de mest populära mötesplatserna. Här är det kärleken till mat och råvaror som ligger i fokus och maten är lagad med mycket känsla och omsorg. Här finns också en härlig cocktailbar med loungedel.

JERNBERGHSKA

På restaurang Jernberghska arbetar man med ekologiska produkter som tagits fram giftfritt med mycket omtanke och passion. Restaurangen ligger mitt i centrala Eskilstuna vid de välbevarade Rademachersmedjorna från 1600-talet. Här avnjuter man en fika eller något från den utvalda À la carte-menyn i den vackra historiska miljön. Restaurangen har även öppet för brunch vissa lördagar.

KALAS

Kalas är en intim och mysig restaurang med känslan av en kvarterskrog. Här kan du äta och dricka gott i en avslappnad miljö. På Kalas serverar man klassiska, vällagade rätter som pizza och pasta. För en lite mer spännande smakupplevelse - beställ in ett par tapasinspirerade smårätter från menyn att prova på!

Drinkar på restaurangbord i Eskilstuna


TRÄDGÅR’N

I centrala Eskilstuna ligger restaurang Trägår’n som med sin vackra innergård och unika atmosfär ger dig den där härliga ”utomlandskänslan”. Här erbjuds klassisk god mat som man känner igen, välblandade drinkar och en delibar som håller öppet hela kvällen. En härlig mötesplats med skön stämning och bra service. Håll även utkik efter Trädgårn’s mycket uppskattade söndagsbrunch.

THE BISHOPS ARMS

En genuin engelsk gastropub med god och vällagad mat och stort dryckessortiment. Puben erbjuder över 120 olika flasköl, mer än 300 sorters whisky samt ett bra utbud av viner och cider. Den kunniga personalen hjälper dig gärna att hitta en favorit. Det tydliga engelska konceptet går även igenom i inredningen och väggarna är nästintill täckta av inredningsdetaljer importerade från England. Atmosfären är hemtrevlig och välkomnande.

BIOGRAFBAREN

Här på Biografbaren handlar allt om film och till och med rätterna på menyn är plockade ur klassiska filmscener. Vad sägs om en ”Royale with cheese”, känd från Pulp Fiction? Menyn är noga utvald och maten är vällagad med någonting för alla. Restaurangens tydliga filmkoncept är inspirerad av grannbiografen – Royal. Biografen är nyligen renoverad och igång igen efter att ha stått obrukad i över 30 år. Kom hit innan en filmvisning, spelning eller bara för en trevlig middagsupplevelse, Biografbaren garanterar en god, lättsam och uppsluppen stämning.

Korv med bröd


MAKKARA YKSI

Makkara Yksi, betyder ungefär ”en korv” och är en härlig kvarterskrog på Söder med finska influenser. Här kan du dricka öl från microbryggerier tillsammans med finska piroger, senap och korv. Den finska korvbaren har blivit oerhört populär bland lokalbefolkningen och turister med sin enkelhet, sin sköna attityd och rosa väggar.

NORR BAR & RESTAURANG

I en fantastisk lokal med ett lika fantastiskt läge på Norr ligger denna trevliga restaurang med utsikt över Stadsparken. Stället är litet och intimt och serverar god mat med en varm och personlig service.
På sommaren har de en härlig uteservering där man kan njuta av deras goda kaffe eller ett glas vin framåt kvällen. Håll utkik efter deras after work på onsdagar samt event och spelningar som arrangeras med jämna mellanrum.

Fisk och grillad lime maträtt


MARY’S CAFÉ

I idyllen Åkerby, några kilometer utanför Eskilstuna, ligger Mary´s Café som bjuder på en härlig blandning av mat, trädgård och kultur. Restaurangen har ett stort fokus på ekologiskt och närproducerade matvaror och är väl värt ett besök för sina hemlagade läckerheter. Vare sig du är sugen på en fika, brunch eller något från den utvalda konsertmenyn så är detta rätt ställe. Passa också på att köpa med något från delibutiken på väg hem.

ESKILSTUNA ÖLKULTUR

I puben doftar det av humle och malt. Här bryggs det lokalproducerat öl med traditionella metoder och råvaror samt med en stor dos kärlek. I restaurangen kan du äta enkel och vällagad mat och välja mellan 16 ölsorter på kran. Maten är komponerad av restaurangens egen kökschef med en filosofi om enkelhet, sörmländska råvaror och smaker som gifter sig väl med öl.

 

Relaterade artiklar