Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och modernt inredda enkelrum som passar för en person. Här finns allt du behöver för en rofylld sömn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, strykbräda och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-23)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra grandlitrum är ljusa och trevliga och passar för en till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-01-06)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum på nedre plan är ljusa och rymliga med gott om plats för upp till 2 personer. Rummen är belägna en trappa ner från entréplan och är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-16)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är modernt och smakfullt inredda dubbelrum för upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

 

 

Se fler bilder

Från  981 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-02)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är ljusa och luftiga med modern inredning och tilltagen golvyta. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-01-05)

Nästa

  1–4 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är ljusa och modernt inredda med väl tilltagen golvyta. Här bor hela familjen bekvämt med en skön dubbelsäng samt en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-01-06)

Nästa

  1–4 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder tre vackra juniorsviter med extra tilltagen golvyta och ett härligt ljusinsläpp. Här kan du unna dig lyx och komfort med en egen balkong, sällskapsdel och en riktigt bekväm säng. Juniorsviterna är utrustade med bäddsoffa, skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1521 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-09)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Vår svit är unikt inredd med kakelugn, walk in closet och balkong med utsikt över Gavleån. Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, två tv-apparater, minibar, hårtork, dusch och badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor, safetybox och ljudanläggning.

Se fler bilder

Från  3051 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-01-06)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   70 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår svit executive är en härlig vindsvåning med plats för både boende och konferens. Sviten har separat sovrum, ett vardagsrum med braskamin och vackra takbjälkar från 1901 samt badrum med badkar och dusch. I vardagsrumsdelen finns ett stort bord för sex personer, sittsäckar och en möblerad balkong. Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor, safetybox och ljudanläggning.

Se fler bilder

Från  3771 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-01-05)

NästaVälkommen till Elite Grand Hotel, Gävle

Elite Grand Hotel är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum varav två pampiga sviter. Här finns även den trevliga restaurangen Grands Verands med utsikt över Gavleån samt konferensrum med kapacitet för upp till 130 personer. På Elite Grand Hotel bor du mitt i centrala Gävle med Centralstationen alldeles intill.  

Hotellet ligger i den fastighet som förr inhyste anrika Grand Hotel, byggt redan 1901. Nu efter 70 år av annan verksamhet i fastigheten har det åter blivit hotell. Denna anrika fastighet är nu återställd till sin ursprungliga prakt, där historiska detaljer har bevarats i klassisk Elite-anda. Varmt välkommen!

  124 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  5 konferenslokaler

  Parkering
  Gym
  Gratis WiFi

  140 km till flygplatsen
  200 m till tågstationen


Hotellets historia

Hotellet ritades ursprungligen 1898 av uppsalaarkitekten Ture Stenberg och invigdes sedan 1901. Byggnaden var i toppmodernt utförande med rinnande vatten, både varmt och kallt plus att det fanns spolbara toaletter. Sviterna hade till och med egen toalett på rummen.

Det fanns elektricitet i hela huset och en fullt fungerande elektrisk hiss. I övrigt kunde man även beskåda de pampiga matsalarna, sällskapsrummen, en ölhall och inte minst 60 hotellrum inredda i engelsk empirestil.


Wifi på Elite Hotels

Wifi

Som gäst hos oss surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler.

Instruktion för uppkoppling till WiFi
1. Kontrollera att WiFi är påslaget på din enhet. Välj EliteWifi bland de tillgängliga nätverken.
2. Öppna din webbläsare och EliteWifi startsida laddas.
3. Registrera dig som användare med din e-postadress i rutan Guest User.

 


Receptionsdisk med vacker utsmyckning på Elite Grand Hotel Gävle

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice måndag–fredag, kl. 12.00–22.00 och lördag, kl. 15.00–22.00.
Roomservicemeny finns på ditt rum. Kontakta receptionen för beställning.

Roomserviceavgift på 135 kr tillkommer.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi har enbart ett begränsat antal parkeringsplatser att erbjuda våra gäster. Dock finns allmän parkering i närheten på gatorna och ett parkeringshus. 

Uttag för elbil
Nu kan vi även erbjuda p-plats med uttag 3-fas samt 220 volt för din elbil. Ring 026-400 73 00 om du vill boka elbilsplats.

Obs! Avgift tillkommer på all parkering.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Grand Hotel vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från tre till nio kilometer. 

Rutt A (3,39 km)
Rutt B (6,36 km)
Rutt C (9,16 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00 måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 18.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Gym och relax på Elite Grand Hotel Gävle

Relax & Gym

Hos oss kan du som hotellgäst njuta av vår relaxavdelning med bubbelpool, ångbastu, bastu och takdusch. Här finns även ett modernt gym med fönster ut mot Gavleån.

 

Åldersgräns 16 år

Öppettider relaxavdelning

Måndag–fredag: 16.00–22.00
Lördag–söndag: 11.00–22.00

Kostnad 80 kr/vuxen.
Ingen förbokning krävs för relaxavdelningen.

Öppettider gym
Alla dagar: 06.00–22.00.

Handdukar finns att låna i receptionen.

 


Hund på rummet

Hotellet har ett begränsat antal rum där husdjur tillåts för ett tillägg på 200 SEK/natt. Vi erbjuder vatten- och matskålar att låna, hundbajspåsar samt hundgodis under din vistelse. Vi kan endast ta emot husdjur om du har föranmält detta innan bokning och mottagit en bekräftelse på att vi har tillgängliga rum. Vid frågor eller bokning - Varmt välkommen att kontakta oss på telefon 026-400 73 00 eller info.gavle@elite.se.


Cykel

Hotellet har ett antal cyklar för gratis utlåning till våra hotellgäster. Cyklarna får lånas ett dygn i taget mot en deposition som återfås när cykeln lämnas tillbaka. Kontakta receptionen för mer information.


Konferenslokalen Pelarsalen på Elite Grand Hotel i Gävle

Elite Grand Hotel, Gävle


Vi erbjuder sammanlagt fem konferensrum i varierande storlek med kapacitet för upp till 130 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 5 konferenslokaler
  • 124 hotellrum
  • 2–130 personer
  • 1 restaurang

Maträtt på snacksbricka med sås, räkor och ett glas vin

Lunchmeny


Här kan du läsa vad vi serverar i till lunch på Grands Veranda denna vecka. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–13.30


Generös frukostbuffé serveras på vackra Grands Veranda

Frukost


Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–11.00

Från söndagden den 7 januari är frukosten öppen till 12.00 på söndagar. 


Grands Veranda med bar och bord på Elite Grand Hotel

Grands Veranda


Upplev en unik miljö på Grands Veranda med panoramafönster ut mot Strandgatan och Gavleån. Restaurangen serverar klassisk mat med moderna inslag.

Öppettider

Bar och restaurang
Måndag–torsdag: 17.00–22.00
Fredag–lördag: 17.00–23.00
Söndag: stängt

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30

Öppettider jul och nyår
22–29/12: Stängt
30/12: Öppet 17.00–23.00
31/12: Nyårssupé (bokas här)
2/1–6/1: Öppet 17.00–23.00Låt oss på Elite Grand Hotel Gävle ta hand om er stora dag. Vi vill att ert bröllop ska bli allt ni alltid har drömt om. Vi har flera vackra salar som kan dukas upp för mellan 14–90 personer. Vi ordnar allt efter era önskemål vad det gäller hotellrum, middag, blommor och underhållning. 
Upplev årets julbord på Elite Grand Hotel Gävle. Njut av ett traditionellt julbord med en modern twist i vår mysiga restaurang.


Från 495 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Upplev årets julbord på Elite Grand Hotel i Gävle och bo bekvämt i ett av våra Superior Dubbelrum.


Från 1240 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Fira in det nya året med oss på Elite Grand Hotel i Gävle.


Från 3580 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka in en övernattning med middag hos oss på Elite Grand Hotel. Maten serveras i vår vackra restaurang Grands Veranda. Välkommen att boka!


Från 2040 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Vi erbjuder ett boendepaket i samband med att du ser spännande SHL-hockey i Gävle. Välkommen att boka! 


Från 935 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Njut av ett avkopplande dygn i whiskyns tecken där du kombinerar en spännande visning i Mackmyra whiskyby med whiskyprovning och övernattning på Elite Grand Hotel.


Från 2100 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande helg till förmånligt på anrika Elite Grand Hotel i Gävle med vårt weekenderbjudande. Prova på allt som Gävle har att erbjuda, både shopping och nöjen. Besök vår relaxavdelning eller ät en god bit mat på Grands Veranda. Somna sedan skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Grand Hotel i Gävle. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra vackra hotellrum. Ta del av vad allt som Gävle har att erbjuda endast ett stenkast från shoppinggator och nöjen. Sov gott och vakna utvilad i våra sköna sängar, njut sedan av en utsökt frukostbuffé i restaurangen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Grand Hotel i Gävle. Vi erbjuder 124 modernt inredda hotellrum i en byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang, vacker veranda och relaxavdelning. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka vår restaurang med härlig frukostbuffé.


Från 1495 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Tomas Eriksson

Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 11 december 2017

Positivt: Läget, centralt nära Järnvägsstation, stora fina rum (JR sviterna) med utsikt mot Gavleån. Moderata priser.

Att förbättra: Se till att frukosten återgår till sitt forna jag... Inga våfflor och ingen färskpressad juice fanns i helgen. Enl. personalen så förstörde våffeljärnet väggen, det borde kunna lösas med lite god vilja. Möjlighet att pressa sin egen juice borde alltid finnas. Göra studiebesök till de riktigt fina hotell kedjornas flaggskepp i Asien typ Mandarin Oriental I Bangkok, Ritz Carlton i Singapore mm för att få inspiration.

Övrigt: Badrums-städningen måste bli noggrannare, fanns gamla tandkräms/vatten fläckar på spegeln.


Hotellet svarade den 13 december 2017

Hej Tomas, Tack för sina förslag och synpunkter, det betyder mycket för oss att ni svara på vårat webbformuär så att vi kan fortsätta att utvecklas. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Isabell Borg Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 4 december 2017

Positivt: Fin miljö

Att förbättra: påfyllda fat med mat


Hotellet svarade den 5 december 2017

Hej, Vad roligt att du gillade vårt julbord! Tack för din feedback, vi tar med oss det! Varmt välkommen åter! Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Nina Lovén

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 4 december 2017

Positivt: Toppenbra på alla sätt!

Att förbättra: Inget


Hotellet svarade den 5 december 2017

Hej Nina, Tack för att du tog dig tid att besvara vår enkät! Jätteroligt att du är nöjd! Vi önskar dig varmt välkommen åter! Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Priya Kaur Achusim

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 30 november 2017

Positivt: Renlighet och tystnsd

Att förbättra: Matutbud på restsursng


Hotellet svarade den 5 december 2017

Hej Priya, Tack så mycket för din feedback! Vad trevligt att du gillar vårt hotell! Under slutet på november och december serverar Verandan vårt julbord och har därför en begränsad A la carte meny under perioden. Jag önskar dig varmt välkommen tillbaka annan gång och hoppas att du då kan få tillfälle att njuta av den goda maten från vår fullständiga meny. Isabell Borg Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Helen Östlund

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 29 november 2017


Silhouette of a person

Fredrik Falk

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 29 november 2017

Positivt: Personalen var helt underbara!!! Man kunde känna en sån positiv känsla från det första steget man tog på detta underbara kittel i världsklass👍 Rummen var super rena och jätte mysiga (Hade junior svit)

Att förbättra: Jag ser inte något som kunde vara bättre. Det ända som jag Bill säga till hotellet och samtlig personal. Fortsätt att jobba som ni gör i dag så kommer ni för det första ha det roligt på jobbat och för det andra göra många gäster nöjda!!! Jag har besökt många hotell i välden men aldrig någonsin blivit så väl omhändertagen av en sån positiv personal med mycket god kännedom av staden.

Övrigt: BESÖK DETTA HOTELL!!!!!! Ni kommer inte bli besvikna. Jag kommer boka rum 501 nästa gång jag kommer till Gävle👌😁😘👍


Hotellet svarade den 5 december 2017

Hej Fredrik, Tack så jättemycket för er otroligt fina feedback! Så trevligt att ha er här! Vi önskar er varmt välkommen tillbaka och hoppas att ni ska trivas lika bra! Med Vänlig hälsning från den långa tjejen i receptionen! ;D Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Annika Johansson

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 27 november 2017

Att förbättra: Ha parkering till gästerns


Hotellet svarade den 28 november 2017

Hej Annika, Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Vi har ett begränsat antal egna parkeringsplatser på hotellet men det finns många bra alternativa platser i ett parkeringsgarage en tvärgata bort ifrån oss. Vi guidar dig gärna. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Linda Johansson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 27 november 2017

Positivt: Vackert hotell och inredning, mysig och inbjudande restaurang med god mat, trevlig och tillmötesgående personal, rent och snyggt.

Att förbättra: Möjlighet till starkare belysning i badrummet.

Övrigt: Skulle gärna bo på hotellet igen.


Hotellet svarade den 28 november 2017

Hej Linda, Vad roligt att du gillar vårt hotell och att du haft en bra helhetsupplevelse! Tack för din synpunkt gällande belysningen. Vi tar med oss det. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Gunnar Sjölund

Omdömet skrevs den 20 november 2017

Positivt: Trevlig personal, rent och bra hotellrum


Hotellet svarade den 20 november 2017

Hej Gunnar, Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Robert Rimevik

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 november 2017


Kontakta oss


Elite Grand Hotel, Gävle

Kyrkogatan 28
803 11 Gävle

026-400 73 00
info.gavle@elite.se

Bokning
bokning.gavle@elite.se

Hotelldirektör
Mikael Ericsson
Mikael.ericsson@elite.se
026-4007303

Försäljningschef
Christina Von Wachenfeldt
christina.vonwachenfeldt@elite.se
026 400 73 13

Receptionschef
Isabell Borg
isabell.borg@elite.se
026-400 73 04

Konferenschef
Louise Hedman
Louise.hedman@elite.se
026-400 73 08

Köksmästare
Erik Blomkvist
Erik.blomkvist@elite.se
026-400 73 12

Restaurangchef
Adam Båth
adam.bath@elite.se
026-400 73 09

Hitta hit


GPS koordinater
60.6751335, 17.1494145

_