Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Receptionschef (Vikariat) på Elite Hotel Academia

Om tjänsten


Som Receptionschef ska du, tillsammans med dina medarbetare, utveckla denna del av verksamheten samtidigt som du ansvarar för den dagliga driften. Du är en del av hotellets ledningsgrupp och bör därför ha intresse och förståelse för de andra avdelningarna och ert viktiga samspel. Du är en del av den dagliga driften genom att själv jobba receptionspass.

Dina huvudsakliga ansvarsområden för receptionen är:
- Schemaläggning
- Rekrytering och introduktion av nya medarbetare
- Lön- & medarbetarsamtal
- Prognostisering, kostnadskontroll och budgetansvar
- Fakturahantering
- Månadsavstämningar

Din personlighet och erfarenhet
Receptionen är i mångt och mycket hotellets hjärta och ansikte utåt och du och dina medarbetare är de som ger gästen dess första intryck av hotellet. Därför är det viktigt att du har en outtröttlig förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare till att alltid leverera bästa servicen, förbli stabil även under mer krävande omständigheter och alltid ha ett lösningsorienterat förhållningssätt i de många situationer som uppstår i en reception och i mötet med våra gäster.

För att vara framgångsrik i rollen som receptionschef för Elite Hotel Academia, tror vi att du behöver vara lyhörd för både kollegor, medarbetare och gäster samtidigt som du har förmågan att få saker att hända. Du behöver ha ett varmt förhållningssätt gentemot dina medarbetare och kollegor för att bidra till att arbetet även mellan avdelningarna fungerar väl. Du motiveras av att få andra att växa och i dina egna målsättningar ligger det att en dag leda flera avdelningar eller ett helt hotell.

Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning. Du har god dokumenterad erfarenhet av hotellreceptionsarbete, gärna i ledande befattning. Datorvana, duktig på struktur och ordning, viss erfarenhet av sociala medier samt du tycker om administrativa arbetsuppgifter är viktigt i rollen. Ytterligare språk och kunskap i hotellsystemet Opera är mediterande.

Tjänsten innefattar ett vikariat på minst 1 år, på heltid där arbetstiderna varierar men oftast dagtid, vardag såväl som helg. Lön enligt överenskommelse.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten kontakta nuvarande receptionschef Malin Annemark på 0708-348644 eller malin.annemark@elite.se

Start sker enligt överenskommelse, runt månadsskiftet juli/augusti. Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten tillsättas när vi hittar rätt person.

För en framgångsrik kandidat väntar ett stimulerande och utmanande chefsjobb i ett av Sveriges mest framgångsrika och expansiva hotellföretag. Välkommen med din ansökan, vi ser framemot att höra från dig!

Om Elite Hotel Academia, Uppsala


Nu har vi slagit upp portarna till vårt första hotell i Uppsala, Elite Hotel Academia. Med absoluta toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset. Elite Hotel Academia erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 9 konferenslokaler samt gym med relaxavdelning och bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.

Om att arbeta i Reception på Elite Hotels


Att arbeta i receptionen innebär att ingen dag är den andra lik, varför det är viktigt att du tycker om ett högt tempo och har en lösningsorienterad inställning till allt som händer. Som receptionist är du också säljare och det är viktigt för oss att det är naturligt för dig att aktivt jobba med merförsäljning som en form av service och så snart möjligheten finns erbjuda en högre rumskategori, en middag i huset eller parkeringsplats – allt för att erbjuda gästen en högklassig serviceupplevelse hos oss!

Passar dig som


  1. Är ansvarstagande och initiativtagande; gästen kan sällan vänta
  2. Är lyhörd med god problemlösningsförmåga
  3. Kan arbeta bra självständigt såväl som i grupp

Fakta om tjänsten

Publiceringsdatum
6 mars
Stad
Uppsala
Sista ansökningsdatum
18 april
Rekryterande chef
Malin Annemark
_