Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Souschef till Elite Hotel Mimer

Om tjänsten


Är siktet inställt på ett jobb som Kökschef? Eller är drömmen att en dag driva din egen restaurang?

- Vi söker nu en Souschef med höga ambitioner som vill utvecklas med oss.

Vårt ställe

Vår matlagning grundar sig på frihet, frihet att jobba med olika tekniker, överraskande smakkombinationer och med inspiration från många olika världsdelar – allt blandat men ändå med en harmoni. Alla våra rätter serveras som hel- eller halv, för det är så vi tycker om att äta – genom att dela och prova många smaker.
Vår riktning genom allt är att vi vill låta människor samlas runt mat och dryck – det gillar vi!

Som restaurang på ett hotell har vi en verksamhet som nästan pågår dygnet runt, det innebär också att vi jobbar med så mycket mer än en a la carte. Vi får jobba med stora beställningar så väl som med avsmakningsmenyer och det sker varje vecka.
Vi jobbar i ett nytt, fräscht kök som är öppet ut mot restaurangen så att vi alltid har kontakt med servisen, kontroll över matsalen och så att våra gäster får se både oss och vår matlagning.

Som arbetsplats är vi snabbfotade, prestigelösa och drivna – vi säger hellre ’ja’ och testar nya idéer än att avvakta, vi vågar prova och vi vill att nya idéer och tankar ska komma från alla i teamet – alla ska vara med och driva Mimer och artonnittiosju framåt!


Din Roll

Som Souschef hos oss ansvarar du får driften under dina pass. Du arbetar oerhört nära vår Kökschef och är, tillsammans med honom, ansvarig för alla delar i vårt kök. Vi vill ha dig som vill och kan bidra med kunskap, inspiration och energi samtidigt som vi vill kunna hjälpa dig att utvecklas inom de områden där du känner att du vill växa. Ansvarsfördelning mellan dig och kökschef tas fram gemensamt och är väldigt flexibel – det här gör att du kan växa i ditt ansvar och kan få arbeta med en stor frihet. Du är en självklar del i allt från planering och ekonomi till den kreativa processen i allt nytt vi testar.

Som person är du:

 • Ansvarstagande
 • Engagerad och positiv, du lyfter dina kollegor
 • Proaktiv
 • Prestigelös
 • Ödmjuk och duktig på att kommunicera
 • Teamplayer med goda ledaregenskaper

Kvalifikationer:

 • Du har minst tre års erfarenhet från arbete som kock inom restaurang
 • God kunskap, erfarenhet av och förståelse för köksekonomi
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning

Praktikaliteter:

 • Omfattning: 100%
 • Start: Snarast möjligt
 • Lön: Enligt ök
 • För frågor om tjänsten kontakta: Fredrik Gidlund, Kökschef, fredrik.gidlund@elite.se , 070-3066286
 • Sista ansökningsdag: Urval kommer ske löpande, vi rekommenderar därför att du inte väntar med din ansökan!

Vi ser framemot att höra från dig!

Om Elite Hotel Mimer, Umeå


I april 2016 öppnade detta unika hotell upp sina dörrar i centrala Umeå, där flygbussen stannar precis utanför. Den vackra byggnaden har anor från tidigt 1900-tal och har nu blivit ett kvalitetshotell med hög standard i typisk Elite-anda.

Om att arbeta i köket på Elite Hotels


Mat och dryck är ett fascinerande område som kontinuerligt utvecklas och det är viktigt för oss att du delar denna fascination och har ett naturligt intresse för att ta del av utvecklingen och översätter den i våra menyer och erbjudande till våra gäster. Som arbetsgivare ger vi dig kontinuerligt möjligheten till vidareutbildning inom kökets alla olika delar och inriktningar.

Vi äter som bekant med både gom och öga, varför det är viktigt för oss att du även har en känsla för färg, form och presentation. Vad vi äter och dricker påverkar som bekant även vår prestation. Som kock eller kallskänka hos oss, har du därför en stor påverkan på vilken energi våra konferensgäster upplever, hur deras kväll i à la carte restaurangen blir eller vilken start på dagen de får från vår fantastiska frukost.

Passar dig som


 1. Har en genuin passion för mat och dryck
 2. Är uthållig och stresstålig
 3. Är organiserad och har god samarbetsförmåga

Fakta om tjänsten

Publiceringsdatum
10 augusti
Stad
Umeå
Sista ansökningsdatum
15 september
Rekryterande chef
Fredrik Gidlund
_