Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Food & Beverage Manager med driftansvar för köksavdelningen

Om tjänsten


Nu söker vi vår nästa stjärna som ska lyfta våra mat- och dryckesavdelningar till nästa nivå!

Är du vår nya Food och Beverage Manager (FoB Mgr) med driftansvar för köksavdelningen?

Elite Hotel Academia slog upp sina portar mars 2017 och har sedan start tagit plats på hotellmarknaden i Uppsala. Hotellet är Uppsalas största cityhotell med 198 rum, 10 event- och konferenslokaler för upp till 200 personer samt 2 restaurangverksamheter, gastropuben The Bishops Arms och Restaurang Nobel.

Elite Hotel Academia är ett 4-stjärnigt hotell. Vi har höga ambitioner om att vara Uppsalas mötesplats nummer 1 och vi levererar allt vi gör med en extra guldkant. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång, våra gäster gör att vi älskar att gå till jobbet och vi är tacksamma för att de väljer oss. Vi försöker alltid överträffa gästernas förväntningar med att förekomma dem och leverera det lilla extra.

Vi söker dig som har bred erfarenhet av mat- och dryckesverksamhet inom hotell. Du har stor erfarenhet av ledarskap i liknande position och du är en trygg, peppande och prestigelös ledare. Du drivs av att leda och utveckla andra och du gör det genom en god kommunikation, aktivt lyssnande och genom att visa vägen. Du behöver ha en hög strukturförmåga och vara duktig på att hantera siffror och analysera resultat. Du behöver ha ett stort intresse och kunskap om mat och dryck, kunna bygga attraktiva menyer och utveckla restauranger och event.

Tjänsten som FoB Mgr med driftansvar för köksavdelningen innebär ansvar för;

*Drift, resultat och personalansvar för köksavdelningen inkl. disken som levererar mat till frukost, restaurang Nobel och The Bishops Arms. Här förekommer driftarbete, schemaläggning, planering, personalansvar samt resultatansvar och bokslut.

*Ytterst ansvarig för Restaurang Nobel. Ledare till Restaurangchefen. Nobel är vår frukost- och eventrestaurang som serverar frukost, ansvarar för driften av konferensfika, lunch, middagar av olika karaktär från mingelmiddagar till galamiddagar samt julbord under december månad. Utöver detta har restaurangen även brunch på söndagar och after noon tea 1 ggr/månad. Som FoB Mgr arbetar du nära restaurangchefen och tillsammans leder ni driften, personalen, utvecklar och kvalitetssäkrar våra produkter samt resultatansvar.

*Ytterst ansvarig för gastropuben The Bishops Arms. Ledare till Pubchefen. Bishops Arms är en naturlig mötesplats i staden. Vi erbjuder ett av stadens bredaste utbud av öl och whiskey och en väl sammansatt meny. I restaurangen har vi 200 sittplatser och utanför har vi vår nybyggda uteservering som är öppen under perioden april-oktober. Som FoB Mgr arbetar du nära pubchefen och tillsammans leder ni driften, personalen, utvecklar och kvalitetssäkrar våra produkter samt resultatansvar.

Övrig information;

FoB Manger är en del av ledningsgruppen och rapporterar direkt till hotelldirektören. Tjänsten är heltid och fördelas enligt följande;

*60% avdelningschef för kök och disk, 50% drift, 50% admin och planering.

*20% Utveckling, resultatkontroll och ledning av Restaurang Nobel tillsammans med restaurangchefen.

*20 Utveckling, resultatkontroll och ledning av The Bishops Arms tillsammans med pubchefen.

Vi kan garantera dig en utvecklande och rolig tjänst där det finns många möjligheter. Du får kollegor i världsklass och får jobba i en hotellmiljö av högsta kvalitet.


Praktikaliteter:

  • Arbetstider: Dag, kväll, helg
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Lön: Enligt överenskommelse
  • För frågor om tjänsten kontakta: Malin Selberg, Hotelldirektör 070-3337350
  • Sista ansökningsdag: Urval kommer ske löpande, vi rekommenderar därför att du inte väntar med din ansökan!

Vi ser framemot att höra från dig!

Om Elite Hotel Academia, Uppsala


Nu har vi slagit upp portarna till vårt första hotell i Uppsala, Elite Hotel Academia. Med absoluta toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset. Elite Hotel Academia erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 9 konferenslokaler samt gym med relaxavdelning och bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.

Om att arbeta i köket på Elite Hotels


Mat och dryck är ett fascinerande område som kontinuerligt utvecklas och det är viktigt för oss att du delar denna fascination och har ett naturligt intresse för att ta del av utvecklingen och översätter den i våra menyer och erbjudande till våra gäster. Som arbetsgivare ger vi dig kontinuerligt möjligheten till vidareutbildning inom kökets alla olika delar och inriktningar.

Vi äter som bekant med både gom och öga, varför det är viktigt för oss att du även har en känsla för färg, form och presentation. Vad vi äter och dricker påverkar som bekant även vår prestation. Som kock eller kallskänka hos oss, har du därför en stor påverkan på vilken energi våra konferensgäster upplever, hur deras kväll i à la carte restaurangen blir eller vilken start på dagen de får från vår fantastiska frukost.

Passar dig som


  1. Har en genuin passion för mat och dryck
  2. Är uthållig och stresstålig
  3. Är organiserad och har god samarbetsförmåga

Fakta om tjänsten

Publiceringsdatum
2 december
Stad
Uppsala
Sista ansökningsdatum
31 december
Rekryterande chef
Malin Selberg
_