Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra standardrum bor du bekvämt i modernt inredda enkelrum. Här sover du gott i en skön säng som passar för dig som reser själv och önskar en god natts sömn. Rummen är utrustade med allt du behöver för en avkopplande vistelse, oavsett om du reser privat eller i tjänsten. I rummen finns skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch. 

Se fler bilder

Från  756 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-12)

Nästa

  1–2 personer   140–160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

En skön säng och rofylld sömn är den bästa starten på dagen. I våra Grandlitrum får ni detta och lite till. Rummen är anpassade för två personer eller för dig som reser själv och som önskar extra komfort under vistelsen. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-11)

Nästa

Superior


  1–2 personer   160-180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra trevliga superiorrum är smakfullt inredda dubbelrum i härliga färger som passar för 1 eller 2 personer. Här bor du bekvämt i ett luftigt rum med en stor dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-12)

Nästa

Superior twin


  1–3 personer   2x90 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra moderna Superior Twin har gott om plats för både arbete och vila. Rummen är ljusa med två sängar som går att separera, vilket gör att dom passar bra för både par, vänner eller arbetskamrater som reser tillsammas. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-12)

Nästa

  1–4 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra större och mer exklusiva rum är ljusa med modern inredning och tilltagen golvyta. Här sover du bekvämt i en bred komfortabel säng och kan koppla av i rummets sällskapsyta. Här finns även skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar eller dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1161 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-12)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra vackra juniorsviter passar dig som vill unna dig lite extra bekvämlighet och lyx med allt du behöver för en komplett hotellupplevelse. Vi erbjuder två stora juniorsviter med praktfulla takbjälkar och parkettgolv där du även har tillgång till morgonrock och tofflor. Juniorsviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1701 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-11-03)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Sviten är ett perfekt val för er som har något att fira eller som vill bo lite extra lyxigt. Här kan du unna dig flärd med separat sovrum och väl tilltagen sällskapsyta med matsalsgrupp. Vakna upp till doften av nybryggt kaffe med din egen espressomaskin. I vår svit har du tillgång till extra tillbehör som ger dig som gäst ytterligare bekvämlighet under din vistelse. I detta rum finner du inte bara ett, utan två helkaklade badrum varav ett med badkar. 

Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, safetybox och strykjärn med strykbräda. I sviten finns även en vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och extra tillbehör i badrummet.

Se fler bilder

Från  2871 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-01)

NästaElite Hotel Mimer Umeå

Elite Hotel Mimer ligger centralt beläget i Björkarnas stad Umeå. Byggnaden som tidigare var skola är nu varsamt ombyggd till vackert 4-stjärnigt hotell i sann Elite-anda. Varje rum har sin unika touch och förutom mysig restaurang finns även gym, bastu och relaxavdelning till gästernas förfogande. Flygbuss och lokaltransporter ligger i direkt anslutning till hotellet.

Varmt välkommen!


  139 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  4 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis Wifi

  4.5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  20 m till buss
  16 km till hamnen


Receptionsdisk i svart med björklöv på fronten. I bakgrunden på vita väggar hänger tre tavlor med röda hjärtan på.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Vy från restaurangen med ljusa färger och på ett vitt bord står en liten frukost uppdukad. Skål med fil och flingor, frukter av olika slag, juice, kaffe och en smörgås.

Frukost

Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Upplev den härliga atmosfären och njut av en fantastisk hotellfrukost.

Pris för externa gäster: 195 kr/person
Obs! Tillgång i mån av plats

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00


Wifi på Elite Hotels

Wifi & it

Som gäst hos oss på Elite Hotel Mimer surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum där djurbädd, matskål, hundgodis och hundbajspåsar finns till ert förfogande för ett tillägg på 200 kr/natt. Kontakta oss på 090-203 94 10 för bokning och mer information.

 


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Det finns 20 platser i anslutning till hotellet varav två handikapparkeringar samt en laddstation för elbil. Platserna kan ej bokas i förväg, när det är fullt hänvisar vi till parkeringshuset Navet bakom hotellet, ovanpå badhuset. Alla platserna är avgiftsbelagda och receptionen kan hjälpa till vid köp av parkeringsbiljett vid ankomst, 130 kr/dygn. 


Motionsrunda

Vi på Elite Hotel Mimer vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd, från 3,27 km till 9,57 km.

Rutt A - Broarna runt  (3,27 km)
Rutt B - Bölesholmarna  (6,46 km)
Rutt C - Gammliaskogen  (9,57 km)

 

 


Hotellets gym i ljusa och fräscha lokaler. Spegelvägg med fria vikter, cykel och andra maskiner.

Relax & gym

Vår relaxavdelning är öppen varje dag och erbjuder både torr- och ångbastu (unisex) samt ett modernt gym. 

Gymmet: 06.00–22.00
Bastu/relax: 16.00–22.00

Gym & relax för medlemmar
Som medlem i Elite Hotels Rewards har du möjlighet att träna och använda vår relaxavdelning även när du inte bor hos oss. Erbjudandet gäller för dig och en vän och kostar 150 kr/person och tillfälle. Ring gärna innan för att kontrollera tillgänglighet på telefon 090-203 94 00. 

Personlig träning med Urstark
Som gäst på Elite Hotel Mimer kan du boka en personlig tränare till specialpris. I samarbete med Urstark erbjuder vi en möjlighet att fortsätta hålla igång under din vistelse hos oss. Medlemmar i Elite Hotels Rewards erhåller 20 % rabatt på ordinariepris (850 kr/timme) och de som ännu inte blivit medlemmar får 10 % rabatt.

Boka minst tre dagar innan din vistelse på info.mimer@elite.se alt. 090-203 94 00.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00, måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 19.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Green Key

Elite Hotel Mimer är miljöcertifierat med Green Key, världens största hotellmiljöcertifiering. Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Läs mer om Green Key här


Elite Hotel Mimer, Umeå


Vi erbjuder sammanlagt fyra konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 200 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 4 konferenslokaler
  • 139 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

Del i restaurangen med hög i tak och fint ljusinsläpp. Runda bord med stolar och stora fikusträd.

Artonnittiosju


Restaurang Artonnittiosju är hjärtat av Elite Hotel Mimer. Här serverar vi vår generösa frukostbuffé på morgonen och på kvällen kan du avnjuta vår vackert komponerade middagsmeny.

Öppettider

Frukost
Måndag-fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.00-11.00
Söndag: 07.00–12.00

Middag
Måndag–torsdag: 17.00–22.00
Fredag 18.00-00.00
Lördag 17.00-00.00

Lunch
Måndag–Fredag 11.30–13.30

Brunch
Lördagar 13.00–15.00

Köket stänger kl. 21.30 måndag–torsdag och kl. 22.00 på lördagar.Hos oss förgyller du en av de största dagarna i ditt liv. Inget bröllop är det andra likt. Vi vill hjälpa er att skapa det mest unika ögonblicket. Vi finns till hands för att hjälpa er att skräddarsy er bröllopskoordinering. Från det lilla till det större sällskapet på 150 personer bistår vi er med härliga lösningar.
Hos Elite Hotel Mimer är ingen dröm om fest för liten eller för stor. Vår vackra Mimersal passar utmärkt för alla typ middagar, events och mingel. Välkommen med din förfrågan idag!
Boka vårt förmånliga hotellpaket där boende på Elite Hotel Mimer i Umeå, välkomstöl och vår härliga frukostbuffé ingår.


Från 1190 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Upplev ett julbord utöver det vanliga på Elite Hotel Mimer. Vi serverar ett traditionellt julbord med modern twist uppdukat i vår härliga restaurang artonnittiosju. Varmt välkommen!


Från 595 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Ta med hela familjen på en härlig badupplevelse på nya Navet i Umeå. Bo bekvämt hos oss på Elite Hotel Mimer. Avkoppling och lek för hela familjen med vårt förmånliga badpaket. Välkommen att boka!


Från 1790 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Fira in det nya året hos oss på Elite Hotel Mimer i Umeå!


Från 3190 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Fira kärleken hos oss på Elite Hotel Mimer! Vi erbjuder ett romantiskt bröllopspaket för er som går i bröllopstankar. Välkommen att boka.


Från 3495 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig en övernattning på Elite Hotel Mimer och njut av en härlig 6-rätters avsmakningsmeny i restaurangen Artonnittiosju. 


Från 2290 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig vårt härliga Spapaket! Njut av en hotellövernattning och vakna upp utvilad till en god hotellfrukost. I vårt spapaket ingår inträde till Umeå Spa inkl. morgonrock och handduk, taxiresa tur & retur med UmeEcoRide samt övernattning på Elite Hotel Mimer. 


Från 1970 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Unna er en avkopplande söndag på Elite Hotel Mimer. Glöm allt vad söndagsångest heter och checka in i ett hotellrum där vi gjort iordning för en riktigt mysig söndag.


Från 1490 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


På Elite Hotel Mimer kan du enkelt boka möte med kort varsel i en av anrika möteslokaler. Vi erbjuder fyra unika möteslokaler med anor från tidigt 1900-tal - alla utrustade med modern mötesteknik. 


Från 250 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande vistelse på Elite Hotel Mimer i Umeå. Med vårt weekenderbjudande bokar du våra allra bästa helgpriser. Besök vår uppskattade relaxavdelning eller ät en god bit mat i restaurangen. Varmt välkommen!


Från 1090 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Under höstlovet kan du bo till bästa pris hos oss på Elite Hotel Mimer i Umeå. Hotellet erbjuder moderna rum, en mysig restaurang samt gym och populär relaxavdelning. Upplev allt som Umeå har att erbjuda endast ett stenkast från shoppinggator och nöjen.


Från 750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Spendera jullovet på vackra Elite Hotel Mimer. Vårt hotell ligger mitt i centrala Umeå med närhet till shopping, restauranger och vacker natur. Vakna upp utvildad till en frukostbuffé med rykande färskt bröd och lokala delikatesser.  


Från 750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på Elite Hotel Mimer. Upplev detta unika kvalitetshotell med hög 4-stjärnig standard mitt i centrala Umeå. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang och relaxavdelning.


Från 1690 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


89%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 4/10

Omdömet skrevs den 12 oktober 2018

Positivt: Att det ligger centralt och har fina lokaler.

Att förbättra: Anställa mer erfaren och serviceinriktad personal! Alla verkar unga, nya och framför allt inte inställda på att erbjuda god service till gästerna.


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 8 oktober 2018

Positivt: Jättebra personal och service

Att förbättra: Ha en lite enklare meny att välja på också i restaurangen.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 september 2018

Positivt: Rummet, frukos ,läget

Att förbättra: Parkering

Övrigt: Trevlig personal 👍🙂🌹


Hotellet svarade den 27 september 2018

Hej Rihab, Tack snälla för att du tagit dig tid att svara på vår enkät. Det gör mig extra glad att du var så nöjd med hotellet och alla våra medarbetare! Hoppas vi ses snart igen - välkommen tillbaka! Till dess önskar jag en fin höst! Vänliga hälsningar, Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 september 2018

Positivt: Bemötande, coolt, maten och att det finns gym

Att förbättra: Fixa parkering utanför hotellet.


Hotellet svarade den 28 september 2018

Hej Niklaus, Tack snälla för att du tagit dig tid att svara på vår enkät. Det gör mig extra glad att du var så nöjd med hotellet och alla våra medarbetare. Vi tar med oss din feedback om parkeringen - vi jobbar för att det ska finnas en smidigare lösning. Jag hoppas att vi får möjlighet att välkomna dig tillbaka till oss snart igen. Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 26 september 2018

Positivt: Bra läge och god mat i restaurangen

Att förbättra: Frukost kunde varit bättre. Man var lite dålig på att fylla i när något var slut samt att Äggröra inte smakade så mycket samt att bacon var bränd. Känns inte heller så fräscht att man måste skiva brödet.

Övrigt: Sängen var väldigt hård.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 8 september 2018

Positivt: Allt är fantastiskt! Vackert, praktiskt, centralt, lugnt och trevligt.

Att förbättra: Möjligtvis att lägga till köttbullar till frukosten - men den är i sig redan nu fantastisk. Bättre tillgång till parkering.

Övrigt: Mycket trevlig och bra personal.


Hotellet svarade den 13 september 2018

Hej Fredrik, Tack snälla för att du tagit dig tid att svara på vår enkät. Det gör mig extra glad att du var så nöjd med hotellet och alla våra medarbetare. Tack för din feedback om köttbullar på frukosten, jag ska se över den möjligheten. Vi utvecklar ständigt vår frukost för att möta våra gästers önskemål. Jag hoppas att vi får möjlighet att välkomna dig tillbaka till oss snart igen. Vänliga hälsningar Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 september 2018

Positivt: Toppen hotell med personal i. Världsklass.

Övrigt: Här möts du av ett leende, serviceanda och kvalitet. Fina rum som är mycket tysta med sköna sängar.


Hotellet svarade den 5 september 2018

Hej George, Stort tack för att du tagit dig tid att svara på vår enkät, alltid roligt att ha dig här hos oss! Hoppas vi ses snart igen! Varmt välkommen tillbaka! Marina Hörnsten Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 29 augusti 2018

Att förbättra: Frukost utbudet är klart sämre sedan sist jag var där, cirka 1 år sedan.


Hotellet svarade den 5 september 2018

Hej Rune, Till en början vill jag börja med att tacka så mycket för att du tagit dig tid att ge oss din feedback. Det känns såklart inte bra att du upplever att utbudet på vår frukost nu inte var likvärdig med din senaste vistelse här hos oss. Jag tar med mig din input och så hoppas jag att vi, nästa gång du planerar ett besök till Umeå, får en nya chans att visa oss från vår allra bästa sida. Vänliga hälsningar Marina Hörnsten Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 6/10

Omdömet skrevs den 27 augusti 2018

Positivt: Bra frukost. Trevlig personal.

Att förbättra: Sängarna var för hårda. Sålunda ingen bra nattvila. Byt! Eller komplettera med en tjock bäddmadrass i exempelvis memoryskum.


Hotellet svarade den 5 september 2018

Hej Sefast, Tack snälla för att du tagit dig tid att svara på vår enkät. Vad roligt att du upskattar vår frukost och tar dig tid att berätta det för oss, jag kommer att framföra det till personalen. Tack för dina ideer angående våra sängar, vi ser kontinuerligt över vårt utbud. Hoppas vi får möjlighet att välkomna dig tillbaka! Vänliga hälsningar Marina Hörnsten Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 augusti 2018

Positivt: Maten!

Att förbättra: Städa något grundligare. Toaletten var ganska smutsig och rummet var dammigt.


Hotellet svarade den 5 september 2018

Hej Sandra, Till en början vill jag börja med att tacka så mycket för att du tagit dig tid att ge oss din feedback. Det känns såklart inte bra att du upplevde att rummet var smutsigt, vi kommer att gå igenom våra rutiner och riktlinjer med personalen så detta inte händer igen. Tack för att du meddelar oss, vi strävar alltid efter att våra gäster ska få den bästa upplevelsen här på Mimer. Jag tar med mig din input och så hoppas jag att vi, nästa gång du planerar ett besök till Umeå, får en nya chans att visa oss från vår allra bästa sida. Vänliga hälsningar Marina Hörnsten Elite Hotel Mimer, Umeå


Kontakta oss

Hitta hit

GPS Koordinater
Latitud: 63.8252048, Longitud: 20.2672123
 
Om du reser med bil:
Från norr på E4:an: Kör mot centrum och sedan längs Västra Esplanaden. Vid det fjärde och sista trafikljuset innan älven svänger du vänster in på Storgatan. Följ Storgatan och sväng vänster precis innan du har kyrkan på din högra sida. Följ vägen 100 meter - nu har du hotellet på din högra hand. Från söder på E4:an: Sväng av mot centrum i rondellen utanför IKEA. Kör rakt fram i den första rondellen och direkt efter den håller du höger på avtagsväg mot Öst-Teg. Håll till höger där vägen delar sig och kör sedan rakt fram i rondellen. Nu kommer du ut på Kyrkbron, kör över den och i rondellen tar du sedan vänster in på Storgatan. Sväng sedan första höger in på Västra Kyrkogatan som efter 100 meter tar dig till hotellet.
 
Om du reser med buss:
Busstorget för lokalbussar ligger precis i anslutning till hotellet längs med Skolgatan. Busstationen ligger på ca. 7-10 minuters promenad från hotellet. Gå mot centrum längs med Rådhusesplanaden, sväng vänster på Skolgatan, gå längs Skolgatan till du ser hotellet i en stor tegelbyggnad på din högra sida.
 
Om du reser med tåg:
Vi ligger bara på en 7-10 minuters promenad från tågstationen 'Umeå C'. Gå mot centrum längs efter Rådhusesplanaden. Sväng vänster på Skolgatan, du går nu genom busstorget för lokalbussarna. I slutet av det torget hittar du hotellet i en stor tegelbyggnad på din högra sida.
 
Om du reser med flyg:
Umeå Airport är belägen ca. 6 minuters bilresa från hotellet. Taxibilar står utanför flygplatsen redo att ta dig dit du vill. Följ skyltar för bokad resp. obokad taxi. Flygbussen hittar du direkt utanför ankomsthallen, den kostar 50 kr enkel väg(70 kr om du köper biljett ombord). Bussen tar ca. 20 minuter in till stan och stannar då precis utanför vårt hotell.
 
_