Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra standardrum bor du bekvämt i modernt inredda enkelrum. Här sover du gott i en skön säng som passar för dig som reser själv och önskar en god natts sömn. Rummen är utrustade med allt du behöver för en avkopplande vistelse, oavsett om du reser privat eller i tjänsten. I rummen finns skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch. 

Se fler bilder

Från  756 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-28)

Nästa

  1–2 personer   140–160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

En skön säng och rofylld sömn är den bästa starten på dagen. I våra Grandlitrum får ni detta och lite till. Rummen är anpassade för två personer eller för dig som reser själv och som önskar extra komfort under vistelsen. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  846 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-01)

Nästa

Superior


  1–2 personer   160-180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra trevliga superiorrum är smakfullt inredda dubbelrum i härliga färger som passar för 1 eller 2 personer. Här bor du bekvämt i ett luftigt rum med en stor dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-28)

Nästa

Superior twin


  1–3 personer   2x90 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra moderna Superior Twin har gott om plats för både arbete och vila. Rummen är ljusa med två sängar som går att separera, vilket gör att dom passar bra för både par, vänner eller arbetskamrater som reser tillsammas. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-25)

Nästa

  1–4 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra större och mer exklusiva rum är ljusa med modern inredning och tilltagen golvyta. Här sover du bekvämt i en bred komfortabel säng och kan koppla av i rummets sällskapsyta. Här finns även skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar eller dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-05)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra vackra juniorsviter passar dig som vill unna dig lite extra bekvämlighet och lyx med allt du behöver för en komplett hotellupplevelse. Vi erbjuder två stora juniorsviter med praktfulla takbjälkar och parkettgolv där du även har tillgång till morgonrock och tofflor. Juniorsviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1701 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-16)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Sviten är ett perfekt val för er som har något att fira eller som vill bo lite extra lyxigt. Här kan du unna dig flärd med separat sovrum och väl tilltagen sällskapsyta med matsalsgrupp. Vakna upp till doften av nybryggt kaffe med din egen espressomaskin. I vår svit har du tillgång till extra tillbehör som ger dig som gäst ytterligare bekvämlighet under din vistelse. I detta rum finner du inte bara ett, utan två helkaklade badrum varav ett med badkar. 

Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, safetybox och strykjärn med strykbräda. I sviten finns även en vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och extra tillbehör i badrummet.

Se fler bilder

Från  2871 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-19)

NästaElite Hotel Mimer Umeå

Elite Hotel Mimer ligger centralt beläget i Björkarnas stad Umeå. Byggnaden som tidigare var skola är nu varsamt ombyggd till vackert 4-stjärnigt hotell i sann Elite-anda. Varje rum har sin unika touch och förutom mysig restaurang finns även gym, bastu och relaxavdelning till gästernas förfogande. Flygbuss och lokaltransporter ligger i direkt anslutning till hotellet.

Varmt välkommen!


  139 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  4 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis Wifi

  4.5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  20 m till buss
  16 km till hamnen


Receptionsdisk i svart med björklöv på fronten. I bakgrunden på vita väggar hänger tre tavlor med röda hjärtan på.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Vy från restaurangen med ljusa färger och på ett vitt bord står en liten frukost uppdukad. Skål med fil och flingor, frukter av olika slag, juice, kaffe och en smörgås.

Frukost

Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Upplev den härliga atmosfären och njut av en fantastisk hotellfrukost.

Pris för externa gäster: 195 kr/person
Obs! Tillgång i mån av plats

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00


Wifi på Elite Hotels

Wifi & it

Som gäst hos oss på Elite Hotel Mimer surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum där djurbädd, matskål, hundgodis och hundbajspåsar finns till ert förfogande för ett tillägg på 200 kr/natt. Kontakta oss på 090-203 94 10 för bokning och mer information.

 


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Det finns 20 platser i anslutning till hotellet varav två handikapparkeringar samt en laddstation för elbil. Platserna kan ej bokas i förväg, när det är fullt hänvisar vi till parkeringshuset Navet bakom hotellet, ovanpå badhuset. Alla platserna är avgiftsbelagda och receptionen kan hjälpa till vid köp av parkeringsbiljett vid ankomst, 130 kr/dygn. 


Motionsrunda

Vi på Elite Hotel Mimer vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd, från 3,27 km till 9,57 km.

Rutt A - Broarna runt  (3,27 km)
Rutt B - Bölesholmarna  (6,46 km)
Rutt C - Gammliaskogen  (9,57 km)

 

 


Hotellets gym i ljusa och fräscha lokaler. Spegelvägg med fria vikter, cykel och andra maskiner.

Relax & gym

Vår relaxavdelning är öppen varje dag och erbjuder både torr- och ångbastu (unisex) samt ett modernt gym. 

Gymmet: 06.00–22.00
Bastu/relax: 16.00–22.00

Gym & relax för medlemmar
Som medlem i Elite Hotels Rewards har du möjlighet att träna och använda vår relaxavdelning även när du inte bor hos oss. Erbjudandet gäller för dig och en vän och kostar 150 kr/person och tillfälle. Ring gärna innan för att kontrollera tillgänglighet på telefon 090-203 94 00. 

Personlig träning med Urstark
Som gäst på Elite Hotel Mimer kan du boka en personlig tränare till specialpris. I samarbete med Urstark erbjuder vi en möjlighet att fortsätta hålla igång under din vistelse hos oss. Medlemmar i Elite Hotels Rewards erhåller 20 % rabatt på ordinariepris (850 kr/timme) och de som ännu inte blivit medlemmar får 10 % rabatt.

Boka minst tre dagar innan din vistelse på info.mimer@elite.se alt. 090-203 94 00.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00, måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 19.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Green Key

Elite Hotel Mimer är miljöcertifierat med Green Key, världens största hotellmiljöcertifiering. Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Läs mer om Green Key här


Elite Hotel Mimer, Umeå


Vi erbjuder sammanlagt fyra konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 200 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 4 konferenslokaler
  • 139 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

Del i restaurangen med hög i tak och fint ljusinsläpp. Runda bord med stolar och stora fikusträd.

Artonnittiosju


Restaurang Artonnittiosju är hjärtat av Elite Hotel Mimer. Här serverar vi vår generösa frukostbuffé på morgonen och på kvällen kan du avnjuta vår vackert komponerade middagsmeny.

Öppettider

Frukost
Måndag-fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.00-11.00
Söndag: 07.00–12.00

Lunch
Måndag–Fredag 11.30–13.30

Shoppinglunch
Lördag 8, 15 och 22 december kl. 13.00-15.00

Julbord
Tisdag–lördag: 17.00–19.00 / 20.00- 22.00

Köket stänger kl. 21.30 måndag–torsdag och kl. 22.00 på lördagar.Hos oss förgyller du en av de största dagarna i ditt liv. Inget bröllop är det andra likt. Vi vill hjälpa er att skapa det mest unika ögonblicket. Vi finns till hands för att hjälpa er att skräddarsy er bröllopskoordinering. Från det lilla till det större sällskapet på 150 personer bistår vi er med härliga lösningar.
Hos Elite Hotel Mimer är ingen dröm om fest för liten eller för stor. Vår vackra Mimersal passar utmärkt för alla typ middagar, events och mingel. Välkommen med din förfrågan idag!
Upplev ett julbord utöver det vanliga på Elite Hotel Mimer. Vi serverar ett traditionellt julbord med modern twist uppdukat i vår härliga restaurang artonnittiosju. Varmt välkommen!


Från 595 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Ta med hela familjen på en härlig badupplevelse på nya Navet i Umeå. Bo bekvämt hos oss på Elite Hotel Mimer. Avkoppling och lek för hela familjen med vårt förmånliga badpaket. Välkommen att boka!


Från 1590 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira in det nya året hos oss på Elite Hotel Mimer i Umeå!


Från 3190 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Fira kärleken hos oss på Elite Hotel Mimer! Vi erbjuder ett romantiskt bröllopspaket för er som går i bröllopstankar. Välkommen att boka.


Från 3495 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig en övernattning på Elite Hotel Mimer och njut av en härlig 6-rätters avsmakningsmeny i restaurangen Artonnittiosju. 


Från 2290 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig vårt härliga Spapaket! Njut av en hotellövernattning och vakna upp utvilad till en god hotellfrukost. I vårt spapaket ingår inträde till Umeå Spa inkl. morgonrock och handduk, taxiresa tur & retur med UmeEcoRide samt övernattning på Elite Hotel Mimer. 


Från 1870 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Unna er en avkopplande söndag på Elite Hotel Mimer. Glöm allt vad söndagsångest heter och checka in i ett hotellrum där vi gjort iordning för en riktigt mysig söndag.


Från 1490 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


På Elite Hotel Mimer kan du enkelt boka möte med kort varsel i en av anrika möteslokaler. Vi erbjuder fyra unika möteslokaler med anor från tidigt 1900-tal - alla utrustade med modern mötesteknik. 


Från 250 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande vistelse på Elite Hotel Mimer i Umeå. Med vårt weekenderbjudande bokar du våra allra bästa helgpriser. Besök vår uppskattade relaxavdelning eller ät en god bit mat i restaurangen. Varmt välkommen!


Från 981 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Spendera jullovet på vackra Elite Hotel Mimer. Vårt hotell ligger mitt i centrala Umeå med närhet till shopping, restauranger och vacker natur. Vakna upp utvildad till en frukostbuffé med rykande färskt bröd och lokala delikatesser.  


Från 750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på Elite Hotel Mimer. Upplev detta unika kvalitetshotell med hög 4-stjärnig standard mitt i centrala Umeå. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang och relaxavdelning.


Från 1490 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


89%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 december 2018

Positivt: Att man behållit och renoverat den fina gamla byggnaden och miljön

Övrigt: Bra läge, trevlig personal, härlig frukost, sköna sängar, rent och fräscht


Hotellet svarade den 18 december 2018

Hej Karin, Tack snälla för att du tagit dig tid att dela med dig av dina tankar efter din vistelse hos oss. Det gör mig extra glad att du var så nöjd med hotellet och alla våra medarbetare. Om det finns något du tycker att vi kan bli bättre på eller göra mer av så tar jag väldigt gärna emot dina tankar - allt för att du ska trivas hos oss. Jag hoppas att vi får möjlighet att välkomna dig tillbaka till oss snart igen, till dess önskar jag en god jul! Vänliga hälsningar Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 17 december 2018

Positivt: Härlig atmosfär, fräscht och högt i tak.

Att förbättra: Ljudisolera fönstren. Man hörde fotsteg utanför I gruset, plus alla bussar på tomgång. Saknas skyltar på fruktosten, tex gula jos-behållare som är förvirrande lika varandra. Mycket disk på borden på frukost, man fick själv röja för att hitta ett bord att sitta vid. Gammal mat?? Fanns torr ost som antagligen var från dagen innan, leverpastej som var brun/grön på kanten.


Hotellet svarade den 18 december 2018

Hej Jonas, Till en början vill jag börja med att tacka så mycket för att du tagit dig tid att ge oss din feedback. Det känns såklart inte bra att frukosten inte höll den kvalitet som vi alltid eftersträvar att hålla. Tack för att du säger till och vi ska se över rutiner och innehåll på frukostbuffén så att den alltid håller en hög klass. Jag tar med mig din input och så hoppas jag att vi, nästa gång du planerar ett besök till Umeå, får en nya chans att visa oss från vår allra bästa sida. Önskar dig en god jul och ett gott nytt år! Vänliga hälsningar Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Anki Nilsson

Omdömet skrevs den 10 december 2018

Positivt: Fantastisk service och bemötande Fräscha rum och en mycket bra restaurang/bar😉

Att förbättra: Fräscha upp badrum och sattas på lite’bättre frukost


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 3 december 2018

Positivt: Bra och rena. Trevlig personal

Att förbättra: Middagen


Hotellet svarade den 5 december 2018

Hej Leif, Tusen tack för din återkoppling! Det känns såklart inte bra att du upplevde vår middag mindre bra, du får gärna återkomma med lite mer information så vi kan säkerställa att du, nästa gång du kommer, får en bättre upplevelse. Oss når du på info.mimer@elite.se. Så hoppas jag att vi, nästa gång du planerar ett besök till Umeå, får en nya chans att visa oss från vår allra bästa sida. Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 6/10

Omdömet skrevs den 30 november 2018

Positivt: Centralt, Snygg inredning, Bra rum

Att förbättra: städning, restaurang


Hotellet svarade den 5 december 2018

Hej Kjerstin, Till en början vill jag börja med att tacka så mycket för att du tagit dig tid att ge oss din feedback. Det känns såklart inte bra att du upplevde städningen & vår restaurang mindre bra - maila oss gärna mer information: info.mimer@elite.se. Så hoppas jag att vi, nästa gång du planerar ett besök till Umeå, får en nya chans att visa oss från vår allra bästa sida. Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 30 november 2018


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 november 2018

Positivt: Rent och fräscht och lyxiga rum!

Att förbättra: Skriva lappar på frukosten vad det var för nåt. Tex yoghurtsorter, juice mm.


Hotellet svarade den 26 november 2018

Hej Madelene, Tack för din återkoppling till oss! Vi ska naturligtvis se över skyltningen och säkerställa att vi har alla våra skyltar ute. Jag hoppas att vi, nästa gång du planerar ett besök till Umeå, får en nya chans att visa oss från vår allra bästa sida. Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 26 november 2018

Att förbättra: Se till att det alltid finns plats i restaurangen för gäster som bor på hotellet. Tyvärr var det fullsatt i restaurangen på lördagskvällen och fick gå ut och leta restaurang sent på kvällen. Servicen i restaurangen är viktig och att som gäst behöva fråga efter både bröd och vatten till vårt vin drar ner känslan av en god och trevlig måltid. Se till att det inte spelas för hög musik till frukosten för då höjer jag som gäst automatiskt rösten för att kunna prata med min partner.


Hotellet svarade den 30 november 2018

Hej Ann-Christin, Tack för din feedback - den betyder mycket för oss! Det känns såklart inte bra att ni fick en mindre bra upplevelse av vår restaurang - vi tar det till oss & jag framför din feedback till vår ansvarige. Så hoppas jag att vi, nästa gång du planerar ett besök till Umeå, får en nya chans att visa oss från vår allra bästa sida. Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 25 november 2018

Positivt: centralt, gångavstånd till city,trevlig personal,relatift nytt hotell

Att förbättra: inte ta betalt för parkeringen då man bor på hotellet


Hotellet svarade den 26 november 2018

Hej Ulf, Tack snälla för att du tagit dig tid att svara på vår enkät. Det gör mig extra glad att du var så nöjd med hotellet och alla våra medarbetare. Vi tar med oss din återkoppling angående parkering, tyvärr så äger vi inte marken utanför därav betalparkering via det kommunala parkeringsbolaget. Jag hoppas att vi får möjlighet att välkomna dig tillbaka till oss snart igen. Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 21 november 2018

Positivt: Fantastisk byggnad som är fint omgjort till ett hotell

Att förbättra: Service på restaurangen


Hotellet svarade den 21 november 2018

Hej Jon, Tack snälla för att du tagit dig tid att svara på vår enkät. Det gör mig extra glad att du var så nöjd med hotellet och jag håller ned dig om att vår byggnad är fantastiskt fin. Jag hoppas att vi får möjlighet att välkomna dig tillbaka till oss snart igen. Till dess önskar jag en fin höst! Vänliga hälsningar Erika Valfridsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Elite Hotel Mimer
Kungsgatan 75
903 26 Umeå

Tel: 090-203 94 00

info.mimer@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 090-203 94 10
konferens.mimer@elite.se
Konferens
Tel: 090-203 94 10
konferens.mimer@elite.se
Gruppbokningar
Gruppbokningar
Tel: 090-203 94 10
konferens.mimer@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Sara Johansson
Tel: 090-203 94 81
sara.johansson@elite.se
Försäljningschef
Malin Brontén
Tel: 090-203 94 88
malin.bronten@elite.se
Konferenschef
Marika Gustavsson
Tel: 090-203 94 82
marika.gustavsson@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Umeå Airport ligger ca 6 minuter med bil från hotellet. Flygbussen finns direkt utanför ankomsthallen. Det tar 20 minuter in till city och bussen stannar utanför hotellet. Taxi finns utanför ankomsthallen. Taxivärdar hjälper dig hitta en ledig taxi alternativt din förbokade taxi.

Ankomst via bil

E4 från norr 
Kör mot centrum, följ Västra Esplanaden, i fjärde och sista trafikljuset innan älven svänger du vänster in på Storgatan. Följ Storgatan och sväng vänster precis innan kyrkan på din högra sida. Följ vägen hundra meter fram till hotellet på höger sida.

E4 från söder
Sväng av mot centrum i rondellen utanför IKEA. Kör rakt fram i den första rondellen och håll höger på avtagsväg mot Öst-Teg. Fortsätt hålla höger där vägen delar sig och kör sedan rakt fram i rondellen. Nu kommer du ut på Kyrkbron, kör över den och ta sedan vänster i rondellen in på Storgatan. Sväng första höger in på Västra Kyrkogatan och 100 meter senare är du framme vid hotellet.

Ankomst via tåg/buss

Tåg
Hotellet ligger ungefär tio minuters promenad från Umeå Centralstation. Gå längs efter Rådhusesplanaden i riktning mot centrum. Sväng vänster på Skolgatan, du går nu genom busstorget för lokalbussarna. I slutet av torget, på din högra sida, ser du Elite Hotel Mimer i en stor tegelbyggnad.

Buss
Busstorget för lokalbussar ligger precis i anslutning till hotellet längs med Skolgatan. Busstationen ligger cirka 10 minuters promenad från hotellet. Gå mot centrum längs med Rådhusesplanaden, sväng vänster på Skolgatan, gå längs Skolgatan till du ser hotellet i en stor tegelbyggnad på din högra sida.

I närheten

Kommunikationer

Tåg- och busstation: 950 m
Umeå Airport: 4 km
Flygbuss: 40 m

Sevärdheter

Umeå Stadskyrka: 150 m
Guitars the museum: 400 m
Bildmuseet: 1,1 km
Årstidernas park: 450 m

Företag

Umeå Universitet: 2 km
Komatsu Forest AB: 5,3 km
Volvo AB: 7,2 km

Länkar

tabussen.nu
sj.se

_