Glömt lösenord?

Våra aktuella erbjudanden

Detta erbjudande är inte längre tillgängligt.

Här kan du se några av våra aktuella erbjudanden. 

Elite Stadshotellet, Luleå

Simma med sälar och bo på Elite Stadshotellet

Simma med sälar, boendepaket för två personer.

Från 3600 SEK/natt

Om erbjudandet

Upplev sälar på riktigt nära håll. På detta safari i Piteå skärgård får du simma med sälar! Efter denna härliga upplevelse bor ni bekvämt hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå.

Boendepaket: 3600 kr/natt
Pris för två personer i dubbelrum per natt. I priset ingår sälsafari, boende och frukostbuffé.

Om upplevelsen
Din sälupplevelse börjar i charmiga Renöhamn, 7 km utanför Piteå, där din guide välkomnar dig och tar dig ombord på båten M/B RENÖN. Efter en program- och säkerhetsgenomgång, börjar vi färden och passerade öar med charmiga fiskeläger och fiskestugor i den inre skärgården, och sedan de yttre nästan obebodda vildmarksöarna där älg och enstaka renar och till och med björn trivs och havsörnen ses regelbundet.

 
Vid sälplatsen ser du framför dig otaliga gråsälar som vilar på kobbar och klippor just under vattenytan, så att det se ut som om sälarna ligger på vattnet. Du hör dem grymta, sjunga och yla som vargar, och ger en fingervisning till de välsjungande mytologiska sirenerna som lurade sjömän till skeppsbrott på de klippiga öarna där de fanns. Även i dessa farvatten finns otaliga skeppsvrak.
 
Runt båten tittar nu huvuden av nyfikna sälar upp, tills de sakta sjunker ned i djupet för att dyka upp på en annan plats. Nu är det din tur att besöka sälarnas värld – i havet. Klädd i torrdräkt och snorkelutrustning simmar du från båten en kort bit innan sälarna nyfiket närmar sig dig och spanar på dig från både ovan och under vattnet, utan att komma för nära. De ser nyfiket på dig, och om du har tur kommer att passera dig på nära håll.

Fakta & Detaljer

Varaktighet: 4 timmar
Avgångstid: kl. 08.00
Åter: ca. kl. 12.00
Avgångsplats: Renöhamn, Piteå
Besöksplats: Piteå skärgård
Krav: Du måste kunna simma 200 m, normal kondition

Detta ingår i safarin:
-
 Transfer till Renöhamn
- Naturguide/biolog
- Guidad båttur
- Guidad sälsafari
- Snorkla med sälar
- Torrdräkt och snorkelutrustning  
- Varm dryck och snacks