Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 28 februari, 2019

Aktiviteter i Växjö

I vackra Växjö finns mycket att göra för både stora och små. Staden har blivit en riktig idrottsstad med flera moderna arenor och ett roligt nöjescenter. Dessutom är det nära till den småländska skogen som bjuder in till äventyr. Nedan listar vi några aktiviteter i Växjö som passar för hela familjen.

Bild från Växjö. Fotograf: Alexander Hall

Upplev idrott i Arenastaden Växjö

Växjös hockeytempel VIDA Arena är hemmaarena för Växjö Lakers HC. Här njuter du av hockey på allra högsta nivå när Sveriges bästa hockeylag gör upp på isen.

I Fortnox Arena spelar innebandylaget Växjö Vipers sina matcher i Svenska Superligan, under vinterhalvåret blir det många spännande matcher i arenan. Förutom innebandy används även arenan till konserter, mässor, kulturarrangemang och mycket mer.

Telekonsult Arena är Sveriges modernaste inomhusarena för friidrott. Här upplever du rafflande friidrottstävlingar under vinterhalvåret.

Myresjöhus Arena är en renodlad fotbollsarena för 12 000 åskådare. Här kan fotbollsintresserade besökare se Östers IF spela spännande matcher i Superettan.

Knock 'em Down nöjescenter

​Knock 'em Down är ett nöjescenter i Växjö med närmare fyrtio aktiviteter som passar för hela familjen. Här kan du anordna 3-kamp, bowla, spela shuffleboard, biljard och mycket mer. Dessutom njuter du av god mat och dryck i någon av de tre barerna eller i den stora restaurangen. Här kan vi garantera att både stora och små får en rolig stund.

Åsnens Nationalpark

Den småländska skogen är berömd och vill du uppleva den på bästa sätt är ett besök i Åsnens Nationalpark att rekommendera. Nationalparken bildades i mars 2018 och är därmed Sveriges nyaste nationalpark på 1873 hektar. Här får du en äkta vildmarksupplevelse och kan även njuta av en unik insjöskärgård med mer än 1000 öar. Trollberget på västra sidan av Åsnen bjuder på spännande skogsvandring för de små. Har du tur kan du möta både havsörn, älg, utter, lodjur och rådjur i nationalparken.

Elite Hotels har två hotell i Växjö

Växjö

Elite Hotels har två fina hotell i Växjö, Elite Stadshotellet vid Stortorget och Elite Park Hotel vid Växjö Konserthus. Båda hotellen ligger centralt i Växjö nära Växjö Centralstation och centrum.