Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Umeås bästa matupplevelser

Publiceringsdatum 2018-06-18

Umeå har ett brett utbud av restauranger med mat och dryck för alla smaker. Här listar vi fyra utvalda favoriter för middag tillsammans med vänner. Från jazzig 20-talsstämning till boule och burgare.

Artonnittiosju 

 

Rex
Sedan 1996 har Rex drivit restaurang i det anrika Rådhuset på Rådhustorget i Umeå. Rex finns omnämnda i White Guide för både sin mat och sina drinkar. Under sommarhalvåret är Brasseriets uteservering med utsikt över Umeälven en magisk plats för både middag och drinkar. I Rex-familjen i Rådhuset finns flera restauranger: Juliette – en cocktailbar och bistro med jazzig 20-talsstämning, Rådhuspassagen – med lunch och café, Brasserie – ”med själen i Frankrike och hjärtat i Norrland” samt Rådhuskällaren – med en streetfood-inspirerad meny.

Läs mer om Rex här

Köksbaren
På Rådhusesplanaden 17 ligger restaurangen Köksbaren som beskriver sig själva som en gastrobar. Huvudrätterna på menyn varierar efter årstid och det enda som inte byts ut från menyn mellan säsongerna är deras egna hängmörade kött och råvaror av hög kvalité. Inne i restaurangen finns också ett vinrum som de själva beskriver som: ”ett chambre separée för sällskap som vill ha en gastronomi- och vinupplevelse utöver det vanliga”.

Läs mer om Köksbaren här
 

Artonnittiosju
I hjärtat av Elite Hotel Mimer finns restaurangen Artonnittiosju. Under ledning av Köksmästaren Fredrik Gidlund, lagas här mat efter säsong med omsorgsfullt utvalda råvaror. På Artonnittiosju kan du känna dig som hemma och både kök och servis finns nära tillhands för att svara på nyfikna frågor och dela med sig av sin gastronomiska kunskap. Hos Artonnittiosju kan du välja mellan hel- eller halvportion och behöver därför inte välja bort. Besöker du restaurangen med vänner kan ni välja flera rätter och dela. För den som delar får mer, som man säger.

Läs mer om Artonnittiosju här
 

Orangeriet Boule & Bistro
Med ett kök inspirerat av Medelhavet och bouleplaner, shuffleboard och sällskapsspel är såväl miljön som maten på Orangeriet färgglad. För studenter finns flera erbjudanden och Orangeriets hamburgare är en favorit hos många. Restaurangen hittar du bara ett stenkast från Elite Hotel Mimer, närmare bestämt på Kungsgatan 71.

Läs mer om Orangeriet Boule & Bistro här

Elite Hotels Umeå

Den anrika skolbyggnaden från 1897 är nu vackert transformerad till Elite Hotel Mimer med högsta standard mitt i centrala Umeå. Här erbjuds unika rum med generös takhöjd, en spektakulär restaurang och gym och relaxavdelning.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Mat & Dryck

_