Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Möt vintern i Umeå

Publiceringsdatum 2018-01-24

Prova på vinterns roligaste aktiviteter i Umeå. Låt dig hänföras av Umeås vackra vinterlandskap och ta med familjen på ett riktigt äventyr. Här är våra favoriter på aktiviteter som passar både stora som små.


Utförsåkning på Bräntberget
Ta med familj och vänner för en härlig dag i Umeås egen skidbacke. Med bland annat big-jumps, rails och pulkabacke passar Bräntberget både för stora och små familjemedlemmar. Backen är lättillgänglig med lokaltrafik och erbjuder även gratis parkering för de med bil.

Läs mer om Bräntberget här
 

Följ med på slädtur med Granö hästar
På Granö Beckasin erbjuds en oförglömlig slädtur genom Umeås hänförande vinterlandskap. I en vacker hästdragen släde färdas du genom Umeås djupaste skogar med chans att få se Norrsken. Under turen görs ett kort stopp vid en hölada där värmande dryck och färdkost serveras. Kryp sedan in under varma fårskinnsfällar i släden innan hästarna åter igen för er hemåt genom skogarna.

Läs mer om Granö Beckasin och deras olika aktiviteter här


Hyr skidor och annan vinterutrustning
Prova på sporter som längdskidåkning, klättring och långfärdsskridskor. I uthyrningsbutiken Sarek vid IKSU kan du hyra all nödvändigt utrustning för ditt nästa äventyr i Umeå. För den friluftsintresserade finns allt ifrån tält och sovsäckar till snöskor och lavinsändare att hyra. Perfekt för familjen som vill prova på något nytt på sportlovet!

Läs mer om uthyrningsbutikens breda sortiment här

Testa isbanan i Tavelsjö
Isbanan i Tavelsjö är väl värd ett besök under en solig vinterdag. Denna fyra meter breda isbanan är plogad ända fram till mars och är öppen för skridskoåkning varje helg. Isbanan är ca 18 kilometer lång och förutom skridskor är den även öppen för sparkåkning och promenader.

Läs mer om Isbanan i Tavelsjö här

Elite Hotels Umeå

Den anrika skolbyggnaden från 1897 är nu vackert transformerad till Elite Hotel Mimer med högsta standard mitt i centrala Umeå. Här erbjuds unika rum med generös takhöjd, en spektakulär restaurang och gym och relaxavdelning.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Familj

_