Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Aktiviteter för en regnig dag i Stockholm

Publiceringsdatum 2019-07-15

I Stockholm finns det alltid något att hitta på, oavsett om vädret bjuder på strålande sol eller ett ruskigt regnoväder. Här kommer våra bästa tips på vad man kan göra i Stockholm under regniga dagar.

753x510-katt-explore.jpg

Fika med en katt

Java Whiskers är Stockholm första och enda kattkafé. Hit kan du gå för att dricka en kopp kaffe och träffa keliga katter från katthemmet Solgläntan. Hittar du en katt du tycker om finns det även en möjlighet att få adoptera din nya kompis, om Java Whiskers kattansvarig finner dig lämplig som en ny ägare förstås. Här är katterna i största fokus och allting sker på deras villkor.  Njut av en mysig stund tillsammans med de keliga djuren och känn hur stressen långsamt lämnar kroppen. Ett besök här är varje djurväns dröm.

Här kan du läsa mer om Java Whiskers och boka tid


Stig in i en alternativ verklighet med VR

Ta med dina vänner ombord på en rymdfarkost till Saturnus outforskade landskap eller låt dig förvandlas till en cowboy under ett äventyr i träskmarkerna. På Sveriges största Virtual Reality-center, Enterspace kan du kliva in i en annan värld med hjälp av VR-glasögon. Detta är en riktigt häftig upplevelse som gör att du glömmer allt runt omkring dig. Enterspace erbjuder flera olika världar och äventyr där du antingen kör själv eller i grupp om max 4 personer. Avsluta gärna VR-äventyret med en lunch eller middag där ni kan utvärdera er upplevelse över god mat och dryck.

Här kan du läsa mer om Enterspace och deras VR-upplevelse


Ta bussen över vattnet

Följ med på ett guidat äventyr genom Stockholms vackra citykärna. Ocean Bus är en så kallad amfiebuss som tar dig fram över både land och hav. Upplev den otroliga känslan när bussen åker ner i vattnet och fortsätter att åka utan att sjunka till botten. Färden går längst många av stadens kändaste besöksattraktioner, som t.ex. Gröna Lund, Moderna Museet, Fotografiska och Kungliga slottet. Dessutom får du se delar av staden du kanske inte hade koll på som det trevliga shoppingcentret Fältöversten vid Karlaplan och den lummiga stadsparken Humlegården.

Här kan du läsa mer om Ocean Bus


Tekniska museet

På Tekniska Museet kan du lära dig allt om teknik och ta del av smarta uppfinningar genom tiderna. Museet grundades redan år 1923 och har bland annat vunnit pris som årets museum. Följ teknikens spännande utveckling och se hur långt vi kommit idag gällandes robotar och andra avancerade lösningar. Här finns möjlighet att prova nya spännande innovativa lösningar och lära sig mer om dess konsekvenser och påverkan. Avsluta gärna besöket med ett besök på museets trevliga restaurang med fokus på hållbarhet och framtid.

Här kan du läsa mer om de aktuella utställningarna


Escape room

Stig in i ett av Stockholms många Escape rooms och lös de olika gåtorna för att ta er ut från rummet. Escape room är en rolig aktivitet som kräver en stor dos samarbete och kreativitet. I Stockholm finns flera olika anläggningar och teman att välja bland. Lös ett mordmysterium eller rädda världen från apokalypsen, här finns alla möjligheter till ett riktigt klurigt äventyr tillsammans med dina vänner.

Här kan du läsa mer om Quezzle, ett av många Espace Rooms i Stockholm

_