Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Weekend i Örebro

Publiceringsdatum 2018-12-03

Örebro är en perfekt weekendstad för både stora och små med ett stort utbud av spännande aktiviteter och bra shopping. Här är några av stadens höjdpunkter som passar utmärkt att utforska under en helg.

Utställning av Jan Håfström på Örebro slott
Konstnären Jan Håfström är en av Sveriges mest inflytelserika konstnärer och är framförallt känd för sina tolkningar av bilder från serien Fantomen. Örebro läns museum presenterar nu Jan Håfströms utställning Barnet i tornet på Örebro slott. Som barn bodde Jan Håfström några år i Örebro och det är i dessa viktiga år som utställningen har sin utgångspunkt. Det som skiljer denna utställning från Jan Håfströms tidigare är att många av verken länge har funnits hemma i hans ateljé utan att ha ställts ut. "Då händer det något med dem" menar konstnären själv. "De har varit förberedda på att få komma hit, för de bearbetar något med pojken under de åren vi bodde här."

Utställningen har premiär den 24 november 2018 och pågår till januari 2020.

Läs mer om utställningen här.

Elite-Stora-Hotellt-Örebro-Utställning-1020x510.jpg

 

Shopping

Vågen Gallerian ligger belägen på Våghustorget i centrala Örebro. Vågen Galleria är en ljus och fräsch galleria med ett 40-tal butiker och caféer på en handelsyta på 12 400 kvadratmeter. Här hittar du bland annat leksaksaffär, sportaffärer, modebutiker och Åhléns.

Krämaren, som invigdes 1963, är en av landets äldsta shoppinggallerior. I dag är gallerian en naturlig mötesplats i centrala Örebro med ca 30 butiker och caféer samt ett eget parkeringsgarage.

Marieberg Galleria ligger ca 9 km söder om Örebro city och har under senare år utvecklats till en av Sveriges modernaste gallerior med över 100 butiker. Inne på Marieberg Galleria hittar du mängder av butiker, flera restauranger och cafeér, mataffär, systembolag och apotek. Här finns även större varuhus som tex. IKEA och Bauhaus.

Läs mer om shopping i Örebro här.

 

Prison Island

Prison Island är ett spännande äventyr som passar både små och stora. Här bildar ni lag och löser kluriga uppgifter i fängelseceller precis som i TV-succén ”Fångarna på fortet”. På Prison Island i Örebro finns allt för en oförglömlig dag. 25 kluriga fängelseceller, häftig laserarena, café och en bio med 7D.

Läs mer om Prison Island i Örebro här.

 

Upplevelse- och äventyrsbadet Lost City

Lost City är ett upplevelse- och äventyrsbad som ligger ca 5–10 minuters bilväg från Örebro. Här badar du i djungelliknande miljö med vågor, vattenfall och ruiner. Dessutom finns flera roliga rutschbanor och en klättervägg.

För de små finns minibadet anpassat för barn upp till 6 år med två pooler som håller lite extra varmt samt snälla rutschbanor och klätterleksaker. Vill du njuta en stund i lugn och ro finns också en relaxavdelning med ångbastu, bubbelpool och servering.

Läs mer om Gustavsvik och Lost City här.

lostcity-1020x510.jpg

Elite Hotels Örebro

Örebros två hotell ligger mitt i stadens hjärta med moderna och stilfullt inredda rum, konferensmöjligheter och restauranger. Du bor bekvämt och har nära tillgång till stadens nöjesutbud och vidare kommunikationer.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Nöje & Kultur

_