Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 25 juli, 2017

Upptäck Lund med familjen

Vet du inte var du ska semestra med familjen? Lund är en perfekt destination för barnfamiljer tack vare sitt breda utbud av nöjesparker och aktiviteter. Här listar vi ett urval av platser som är extra roliga att upptäcka tillsammans med familjen!

Hängbro i Expedition UPP på Skånes Djurpark. Fotograf: Skånes Djurpark.

Mormors Skattkammarö

I detta spännande lekland förflyttas barnen till Kapten Kids fantastiska piratö i Söderhavet på ett ögonblick. Här finns klätterställningar, bollhav, trampoliner, tunnlar, bollkanoner, rutschkanor och mycket mer – allt inomhus på en yta av 1000 kvm! Medan barnen leker kan föräldrarna njuta av gott kaffe och mormors goda bakverk i caféet med bra överblick över leklandet.

Äventyret på Högevall

Högevall är Skånes modernaste och största badhus. Här kan de större barnen underhålla sig i vågbassängen eller i den 213 meter långa vattenrutschkanan. För familjens minstingar finns ett djungelbad där de kan plaska och leka i en spännande miljö med djur och vattensprut. Det finns även möjligheter till att bubbla i bubbelpool och ta ett dopp i utebassängen, så här har man aldrig tråkigt oavsett ålder.

Lunds Stadspark

Stadsparken i Lund är en central del i Lundabornas liv, en plats för avkoppling, lek, motion och tradition. Här finns en lekplats som delvis består av ett futuristiskt småkulligt gummilandskap där det finns en klätterbana, studsmatta, klätternät, gungor och rutschbana. En annan del av lekplatsen består av minibyggnader som barnen kan klättra på och leka inuti. I närheten finns även fågelvoljärer med småfåglar, höns, undulater och parakiter. Förutom goda utrymmen för lek finns även fina grönområden som är perfekta för picknick samt mysiga grillplatser. Soliga sommardagar spenderas bäst i stadsparken!

Skånes Djurpark Höör

Skånes Djurpark är störst i världen på nordiska djur och ligger vackert beläget mitt i Skåne. Här finns både tama och vilda nordiska djur i olika storlekar som tilltalar hela familjen. Vad sägs som att se björn, älg, varg, lodjur, kungsörn, kronhjort eller järv? Det anordnas även flera olika aktiviteter där man får komma djuren riktigt nära tillsammans med djurvårdare; björnmatning, sälträning eller kryp- och krälmys är bara några exempel. En dag i Skånes Djurpark resulterar garanterat i många fina minnen att prata om lång tid framöver. Parken har öppet från april till november 2017.

Lobbyn på Elite Hotel Ideon

Elite Hotel Ideon, Lund

Elite Hotel Ideon i Ideon Gateway är ett toppmodernt och trivsamt hotell. Här finns bekväma rum, flexibla konferenslokaler samt gym och bastu. Hotellet är en inbjudande mötesplats i Lund med två restauranger och lobbybar. Ett utmärkt val för såväl barnfamiljer som affärsgäster.
Barn som äter hotellfrukost

Våra familjepaket

Njut av en hotellvistelse tillsammans med familjen! Vi erbjuder hotellpaket med allt från roliga badäventyr till en fartfylld dag med lek och bus.