Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Linköpings bästa julmarknader

Publiceringsdatum 2019-11-13

Upptäck några av Linköpings mysigaste julmarknader och fynda årets julklapp, traditionell julmat och vackra hantverk. Besök historiska Vadstena slott eller strosa runt bland klassiska handelsbodar i Gamla Linköping. I Linköping finns flera bra julmarknader att välja bland.

753x510-Photo-by-Markus-Spiske-on-Unsplash.jpgFoto: Markus Spiske 

Gamla Linköpings julmarknad

Upplev julen som den firades förr på det mysiga friluftsmuseet Gamla Linköping. Här är det lätt att glömma bort tiden och spendera en rolig dag tillsammans. Under julen fylls området med stämningsfulla aktiviteter som körsång, ponnyridning, eldshower och utställningar. Dessutom finns det gott om handelsbodar med mat, julpynt och värmande dryck. Ta med barnen för ett besök hos tomten eller stig in ett av de julpyntade museihemmen och lär dig mer kring traditionella hantverk och svensk historia. Inträdet kostar 50 kr för vuxna och är du under 18 år har du fri entré.

Läs mer om julmarknaden på Friluftsmuseet Gamla Linköping här

 

Julmässan på Ekenäs Slott

Att besöka Ekenäs Slott under jul är nästan som att stiga in i en saga. Upplyst av marschaller och facklor sprider slottet ljus i vintermörkret och skapar en riktigt gemytlig julstämning. Passa på att följa med på en av de guidade turerna och lär dig allt om slottets spännande historia. För finsmakaren finns en väldoftande matbod med julens alla delikatesser. Utöver allt detta finns gott om hantverkare som säljer unika julklappar du inte hittar någon annanstans. Ekenäs slott är helt enkelt den perfekta platsen för dig som vill komma i rätt stämning och som vill hitta årets julfynd. Inträdet kostar 90 kr för alla över 12 år.

Läs mer om julmässan på Ekenäs slott här

 

Gammeljul på Vadstena Slott

På Vadstena slott finns en lång historia av julfirande. Byggnaden påbörjades redan år 1545 och i denna historiska miljö arrangeras årligen en mysig julmarknad. Bara slottet i sig är en upplevelse och under julen råder här en härlig stämning med väldoftande mat, vackra hantverk och julpynt. Tomten finns på plats och likaså historiska utställningar kring livet förr i tiden.  I inträdet, 100 kr för alla över 12 år och 50 kr för barn 5–11 år, ingår en guidning av slottet så att ni kan lära er allt kring detta imponerande slott.

Läs mer om Gammeljul på Vadstena Slott här

 

Gammaldags Julmarknad på Brunneby

Under årets julmarknad på Brunneby kommer Brunneby Hallen att fyllas med ca 50 olika utställare så att du kan hitta den perfekta julklappen och upptäcka nya smaker till julbordet. Här blandas hantverk med julgodis, lussekatter och julgranar. I gårdsbutiken kan du köpa färdiga julkorgar så att du kan fokusera på att mingla och hitta den rätta julstämningen. Ta gärna med barnen för ett besök i pysselrummet och för att hälsa på tomten som kommer förbi varje lördag och söndag.

Läs mer julmarknaden på Brunneby här

Elite Hotels Linköping

1852 invigdes Stora Stadshotellet i Linköping och är ett av Sveriges äldsta stadshotell i magnifik skandinavisk empirestil. Här kan du sova ut och äta gott på vår prisbelönta restaurang.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Familj

_