Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Utforska Linköpings spännande aktivitetsutbud

Publiceringsdatum 2018-04-09

Med sina vackra omgivningar erbjuder Linköping härliga utomhusaktiviteter för hela familjen. Vad säg om ett spännande riddarspel i slottsmiljö eller ett gammeldags friluftsmuseum? I sommar kommer dessutom värdsutsällningen The Art of the Brick till staden med fullstora skulpturer skapade av LEGO.

The Art of the Brick 10 maj-12 augusti
Missa inte när världsutställningen The Art of the Brick kommer till Linköping och Saab Arena.  Med hjälp av en miljon LEGO-bitar kommer ett 80-tal fullstora modeller att visas upp, samtliga skapade med passion och högteknologi. Under utställningen kommer även besökarna ha möjlighet att skapa sina egna LEGO-skulpturer i det kreativa rummet där fantasin får flöda fritt. Detta är utställningen för hela familjen fylld av magi, fantasi och nostalgi. Som en av de mest uppskattade familjeutställningarna har den har lockat såväl konstintresserade som barnfamiljer från hela världen.

Läs mer om The Art of  the Brick här

Friluftsmuseet i Gamla Linköping
Ta med familjen på ett riktigt äventyr bakåt i tiden. På friluftsmuseet i Gamla Linköping har tiden stått still med spännande handelsbodar, häst och vagnturer och gammeldags lek- och läromiljöer. Under sommaren fylls Gamla Linköping av liv och olika familjeaktiviteter. Se en teater eller klä ut familjen i tidsenliga kläder från förr. Här finns något för hela familjen.

Läs mer om Friluftsmuseet i Gamla Linköping här

Riddarspel på Ekenäs slott 26-27 maj
Se riddare utmana varandra i fartfyllda grenar på snabbt springande hästar och heja fram din favorit. Riddarspelen på Ekenäs slott är ett annorlunda skådespel som tar dig tillbacka till Medeltidens traditioner och underhållning. Detta är en rolig aktivitet för hela familjen med lustiga Gycklare, modiga eldsprutare och hästar iklädda kreativa utklädnaren. Ekenäs Slott i sig är dessutom en vacker miljö för en medhavd picknick av att avnjuta efter den spännande showen.

Läs mer om riddarspelen på Ekenäs Slott här

Fun Skate Park
För den äventyrliga familjen rekommenderar vi den 1451 kvm stora utomhusskateparken Fun Skate Park. Denna skatepark har allt man kan önska för att kunna utveckla sin åkstil eller för de som önskar prova på skate för första gången. Parken är uppbyggd så att du själv kan välja hur du vill ta dig runt bland trappor, banks, gaps, rails och ledges. För de som inte har egen utrustning finns en fritidsgård i närheten där du kan hyra all utrustning du behöver för en dag i parken.

Läs mer om Fun Skate Park här

Elite Hotels Linköping

1852 invigdes Stora Stadshotellet i Linköping och är ett av Sveriges äldsta stadshotell i magnifik skandinavisk empirestil. Här kan du sova ut och äta gott på vår prisbelönta restaurang.

Läs mer
_