Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Peppa deltagarna med en tankeväckande föreläsning

Publiceringsdatum 2018-04-26

En minnesvärd föreläsning är ett uppskattat inslag i konferensen och kan även stärka konferensens syfte och mål. Här är våra tips när du ska välja tema och föreläsare.
  1. Välj ett tema som ger ny kunskap och även kan fungera som ett underlag till intressanta samtal och diskussionsämnen.
  2. Välj en föreläsare som är expert på sitt ämne och kan förmedla egna erfarenheter.
  3. Prata igenom önskemålen med föreläsaren så att hen förstår vad du vill att deltagarna ska ta med sig.
  4. Lägg in en paus om föreläsningen är längre än 60 minuter.
  5. Ta gärna referenser från andra som har bokat föreläsaren.

Det finns många inspirerande föreläsare i Sverige. Vi har valt ut några teman som engagerar och påverkar både jobb och fritid.

Går det att nå balans mellan arbete och fritid?

Det är en fråga som engagerar många företag och ledare. Hur kan strategiska mål skapa engagemang i stället för stress? Hur kan medarbetare må bra och utvecklas? Camilla Saarinen föreläser om organisationsutveckling och hur man skapar ett arbetsklimat som gynnar både individ och företag. Hon använder egna exempel som gör att deltagarna känner igen sig och det kan leda till livliga diskussioner. Camilla blev nominerad till årets talare 2017 i kategorin Genombrott 2017.

Stressen, den ständigt närvarande stressen

Stress är både bra och dåligt, det är när den dåliga stressen tar över som det blir kostsamt för både individ och samhälle. Forskning visar hur kronisk stress påverkar hjärnan och till och med kan leda till att hjärnan skadas. Det var också forskningsresultaten som motiverade läkaren och psykiatrikern Anders Hansen att skriva boken Hjärnstark. I boken förklarar han hur fysisk aktivitet kan skydda hjärnan från stress, depression och minnesproblem. En föreläsning med Anders Hansen innehåller kunskap om hur hjärnan fungerar samt tips på aktiviteter som stärker hjärnans funktioner. 

Äventyret lockar både team och individ

Att många imponeras av äventyrare råder det ingen tvekan om. Var kommer modet och drivkraften från? Hur stärks tålamod och uthållighet? Hur vågar vissa personer göra det som andra bara vågar drömma om? Det kan äventyraren Oskar Kihlborg berätta om. När han arbetar med individer och grupper använder han 25 års erfarenheter från extrema expeditioner världen över.  En föreläsning med Oskar innehåller organisationens vanligaste utmaningar: Hur får man ett team att fungera bra? Vad är målet, vilka drivkrafter finns och hur kan vi samarbeta för att nå målet.

Vill du bli en nätokrat?

Digitaliseringens snabba framfart väcker tankar, känslor och många frågor. Hur skapas tillväxt, hur kopplas digital strategi ihop med företagens affärsstrategi? När Alexander Bard presenterar sin framtidssyn om hur den digitala revolutionen påverkar nästan allt vi gör, blir det diskussioner med åhörarna. Alexander Bard anser att den nya tekniken leder till att många företag försvinner och nya skapas. Makten ligger i att tillhöra rätt nätverk. Individ och samhälle måste anpassas för att hålla jämna steg med utvecklingen, det gäller ekonomi, politik, livsåskådning och sociala vanor.

Har du några tips?

Vill du tipsa oss om en inspirerande föreläsning som fick din konferens att lyfta? Mejla gärna conference@elite.se

Idéer föds i inspirerande miljöer. Hos oss kan du boka konferens i en slottsliknande festsal eller i en traditionell konferenslokal, välja stadspuls eller naturen runt hörnet. Vi har över 300 lokaler på olika orter i hela landet.

Läs mer

_