Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 11 januari, 2021

Skidåkning i Gävle

Prova några av Gävles bästa skidbackar och längskidspår under en uppfriskande dag utomhus. Gävle erbjuder gott om bra skidspår i vackra omgivningar och skidbackar för hela familjen. Här är några av våra bästa tips på skidåkning nära Gävle.

753x510-elite-hotels-gävle-skidåkning-explore.jpgFoto av Patrick Hendry, Unsplash

Åk utför vid Kungsberget

Kungsberget erbjuder hela 22 stycken pister för hela familjen. Låt dina barn prova på utförsåkning för första gången i en av de fina barnbackarna eller utmana dig själv och dina vänner i en av de svarta nedfarterna. Vid Kungsberget finns allt från smidiga ankarliftar till en expresslift som tar dig hela vägen upp till toppen. Kungsberget ligger ca 50 minuter med bil från centrala Gävle och passar utmärkt som en rolig dagsutflykt. Detta är även ett utmärkt alternativ för dig som söker efter bra skidbackar nära Stockholm. Kungsberget ligger endast 2,5 timmar från Stockholm och erbjuder även arrangerade bussturer till och från anläggningen. På plats finns både skiduthyrning, restaurang, skidskola och en butik.

Skidspår vid Högbo

Högbo är en populär anläggning för motionärer, familjer och skidåkare på elite-nivå. Anläggningen är ett av de officiella Vasaloppcentrena och öppnar ofta tidigt på säsongen då spåren prepareras med konstsnö. Välj bland flera olika sträckor av olika längd och svårighetgrad och avsluta med en härlig picknick ute i det fria. Anläggningen passar utmärkt för familjen då det finns möjlighet att värma sig i raststuga och vindskydd längst skidspåren. På sportcentralen vid Högbo finns kartor över de olika spåren, skidkort och utrustning.

Korvgrillning och skidåkning vid Skidstavallen

Vid skidstavallen finns två olika elljusspår att välja på, en sträcka på 2,5 km och en på 5 km. Skidspåren passar utmärkt för dig som vill åka längdskidor tillsammans med familjen med möjlighet till korvgrillning på plats. Skidstavallen ligger endast 10–15 minuter från centrala Gävle, nära Gävle Golfklubb.

Hemlingbybacken

Åk skidor ett stenkast från centrala Gävle i den trevliga Hemlingbybacken. Här finns två nedfarter, en blå backe för enklare skidåkning och en röd, lite mer utmanande backe. Hemlingbybacken är ett utmärkt alternativ för dig som vill åka utför utan att behöva åka så långt. Ta med familjen för en minnesvärd dag utomhus med pulka, snowboard, skidåkning och snöbollskrig!

Skidåkning vid Heden, Bergby

Ungefär 30 minuter utanför Gävle hittar du gott om bra skidspår av olika längd och terräng. Här finns allt från enklare skidspår på 1,7 km till mer utmanande spår på 10 km. De flesta spåren är upplysta för skidåkning under dygnets alla timmar. Klä dig varmt och ge dig ut på en aktiv dag ute i de fina omgivningarna. Glöm inte att packa med dig en varm dryck som belöning efter en frisk runda ute i de vackra skidspåren.   

Elite Grand Hotel centralt beläget vid vattnet i Gävle

Elite Grand Hotel, Gävle

I en pampig byggnad från 1901 och granne med Gävle centralstation ligger detta vackra hotell. Här erbjuds en unik miljö där storslagen byggkonst möter moderna trender. I hotellet finns relaxavdelning, vacker restaurang och bar.