Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 10 augusti, 2020

6 roliga saker att göra i Eskilstuna

Eskilstuna är en fantastisk destination året runt. Upplev stadens mysiga stadskärna eller den vackra naturen runt omkring. Här är några saker du inte får missa när du besöker staden.

753x510-Rademachersmedjorna-Foto-Pierre-Pocs.jpgRademachersmedjorna. Foto: Pierre Pocs


Upplev Radermachersmedjorna

I en av Sveriges bäst bevarade 1600-talsmiljöer finns friluftsmuseet Radermachersmedjorna. Spendera en heldag bland områdets välbevarade hus och se hur man levde här förr. På Radermachersmedjorna kan du lära dig mer om Eskilstunas hantverkartradition och gå på spännande utställningar som är öppna dygnet runt. För de yngsta barnen finns en rolig leksmedja där kreativiteten flödar vilt. Inträdet är fritt och Radermachersmedjorna är öppna året runt.

Fynda i gårdsbutikerna på Wäsby Magasin

Wäsby Magasin ligger i Torshälla som du enkelt når med buss eller bil från centrala Eskilstuna. Här hittar du fina hantverk, inredning, delikatesser och unika presenter. Boka en privatkurs i drejning eller kombinera ditt besök i gårdsbutiken med en god lunch ute i solen. Wäsby Magasin har en trevlig bistro och ett café med gott om hembakade läckerheter. Intill finns även ett konstgalleri som regelbundet arrangerar vernissager med lokala konstnärer. Ta med familjen för en härlig dagsutflykt strax utanför Eskilstuna!


753x510--Gamla-staden-Foto-Pierre-Pocs.jpgGamla staden. Foto: Pierre Pocs


Paddla kanot rakt genom stadskärnan

Ta sjövägen genom Eskilstuna och se staden från en ny vinkel. I Eskilstuna kan du paddla genom staden och färdas genom vackra landskap. Starta antingen i Skogstorp eller Gillbergabadet. Skogstorp passar bra för dig som tänkt att paddla tillsammans med familjen och tar ca 4–5 timmar. Vid start i Gillberga väntar en mer utmanande tur på 7–8 timmar med något bredare vatten och tunga lyft mellan sträckorna. För den som vill ha en riktig utmaning finns möjlighet att kombinera både turerna och vara ute en hel vecka. Detta är en rolig aktivitet som passar bra både under vår, sommar och höst. Bjud med dina närmaste vänner eller familj för en riktigt härlig dag utomhus!


Besök Sigurdsristningen

Färdas tillbaka till vikingatiden och se den välbevarade hällristningen Sigurdsristningen. Ristningen som är över tusen år gammal finns strax utanför Eskilstuna på en berghäll nära Sundbyholm. Runor är det skriftspråk som användes av vikingarna. Just denna berättar historien om den mäktiga kvinnan Sigrid Fafnesbanes som levde ett minst sagt spännande liv under 1000-talet. Vid Sigurdsristningen kan du lära dig mer om hennes historia och om vikingarna liv.

Vandra längst den Gyllenhielmska leden

Upplev den vackra naturen utmed den Gyllenhielmska leden, en 24 km lång vandringsled som går mellan Sundbyholm och Årbystugan. Följ de orangea markeringarna och njut av en härlig naturupplevelse i Eskilstunas fina omgivningar. Under sommarhalvåret finns möjlighet till bad längst vägen och för den som vill ge sig ut på en riktig utmaning finns möjlighet att vandra till Strängnäs längst den anslutande Pilgrimsleden. Om man väljer att lägga till sträckan till Strängnäs blir vandringen hela 80 km lång, men det finns även möjlighet att korta ner vandringen till 12 km om man vänder vid Slätviken. Packa ner ordentligt med vatten, matsäck och bekväma skor och njut av en aktiv naturupplevelse tillsammans!

753x510-Pressbild_kent_credit_-Peter-Gehrke.jpgKent. Foto: Peter Gehrke


Vandra i Kents fotspår

Visste du att det svenska rock-bandet Kent kommer från Eskilstuna? Bandet som var aktivt mellan 1990–2016 påverkade ett helt musiksverige med låtar som Kärleken väntar, Mannen i den vita hatten och FF. I Eskilstuna kan du följa deras karriär under en rolig guidning genom stadskärnan. Boka en guidad tur eller följ de plaketter som placerats ut i staden uppmärkta med bokstaven K. Detta är ett absolut måste för alla Kent-fans.

Elite Stadshotellet, Eskilstuna

Elite Stadshotellet Eskilstuna är vackert beläget vid Eskilstunaån mitt i city. Hotellet har stadens bästa läge och här bor du i en flärdfull miljö med gångavstånd till shopping, nattklubbar, tågstation och bussar.