Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 11 januari, 2019

Roliga familjeaktiviteter i Eskilstuna

Ta med familjen på en rolig utflykt i Eskilstuna! Prova på att paddla eller ta en tur längst en vacker vandringsled. I Eskilstuna finns gott om roliga aktiviteter för den aktiva familjen. Här är några av våra bästa tips!

753x510-Micke-Sandström-compressor.jpgFoto: Micke Sandström


Vandra längst Gyllenhielmska leden 

Utforska den 24 km långa vandringsleden Gyllenhielmska leden som sträcker sig mellan Sundbyholm och Årbystugan. Med tydliga orangea markeringar på träden är det lätt att hitta längst den vackra vägen som kantas av skogar, vattendrag och fält. Packa dina skönaste skor, bekväma kläder, vatten och en trevlig matsäck för en härlig utflyktsdag. För er som önskar en ännu längre vandring börjar även här den 80 km långa pilgrimsleden som tar dig ända till Strängnäs.


Utforska Sundbyholm

Planera in en heldag vid Sundbyholm i otroligt vackra omgivningar. Här finns en av Mälarens längsta sandstränder, en trevlig gårdsbutik med lokala delikatesser och ett pampigt slott. Ge dig ut i det grönskande naturreservatet med en av Sveriges nordligaste bokskogar eller utforska den prisbelönta marinan. Vid Sundbyholm finns aktiviteter för alla åldrar och väderlekar.  

Sundbyholms--Slott-foto-av-Leif-Gustafsson-compressor.jpgSundbyholm - Foto: Leif-Gustafsson


Paddla kajak eller kanot

Paddla genom Eskilstunas fina stadskärna och se staden från ett nytt perspektiv. I Eskilstuna finns flera företag som hyr ut kanoter och kajaker centralt i staden. För familjer rekommenderas den tur som börjar i Skogstorp där kanotleden är bred med lugnt och fint vatten. Denna dagstur tar ca 4–5 timmar inklusive pauser där ni kan ta igen er mellan etapperna. Njut av den rogivande naturen och ta hjälp av en kanotvagn vid de fyra landtransporterna som ingår. Paddling är roligt, men kan vara tufft – så se till att ta god tid på er för en riktigt härlig dag tillsammans.

Ta en cykeltur

Eskilstuna har satsat på bra cykelvägar runt hela staden med ett flertal cykeluthyrningar för dig som inte har en egen cykel. Här finns även flera cykelleder med sträckor på allt från 1 mil upp till 700 km. För familjen rekommenderar vi den 14 km långa cykelleden Lejonrundan. Denna sträcka är tydligt markerad med en svart lejontass och har ett bra underlag. Längst vägen kommer ni att passera Parken Zoo och har ni tur så är något av djuren ute för beskådan.

Alla cykelleder är gratis, men det finns även företag som erbjuder guidade turer med roliga teman som turerna ”Cykla i Kents fotspår” och ”Gourmépaketet hundraåringen” – dessa hittar du hos företaget Sweden by Bike.

753x510-foto-Micke-Sandström-compressor.jpgFoto: Micke Sandström


Utmana familjen i skateparken

Besök ZeroOneSix, den 1200 m2 stora inomhushallen för skateboard, kickbike, BMX och inlines. Hit är alla välkomna, oavsett om du är proffs eller nybörjare. För dig som inte har egen utrustning finns det att hyra och för dig som inte vill åka i skateparken finns här även tv-spel och en trevlig kafeteria. Våga utmana dig själv tillsammans med familjen och spendera en äventyrlig dag tillsammans!

753x510-zeroonesix-compressor.jpgZeroOneSix - Foto: Mathias Ekman


Äventyrligt familjebad

Ta med familjen för en dag fylld av bus och lek mitt i Eskilstunas historiska stadsdel, Munktellstaden. På Munktellbadet finns äventyr för hela familjen. Medan de minsta leker i den uppvärmda barnpoolen med båthamn, lyftkran och vattenhjul kan de äldre barnen kasta sig ner för den 35 meter långa vattenrutschkanan Pipeline eller klättra klättervägg. Här finns även ett välutrustat gym och en mysig relaxavdelning (med åldersgräns).

753x510-badhus-compressor.jpgMunktellbadet


Klappa tamdjuren på Parken Zoo 

Lilla Zoo ligger inne på den välkända djurparken Parken Zoo och är en av Sveriges största tamdjursparker. Här inne kan barnen lära sig mer om djur som minigrisar, minikängurus och ponnyer och klappa på getter och kaniner tillsammans med djurparkspersonalen. Detta är en perfekt aktivitet för små djurälskare och passar utmärkt som en trevlig familjeutflykt i staden.

753x510-Parken-zoo-compressor.jpgParken Zoo

Spela padelfotboll på Padel Sports Club

I januari öppnar Padel Sports Club i Eskilstuna. Här kan du prova på padel, en rolig sport som liknar en kombination mellan vanlig tennis med squash. På Padel Sports Club finns 7 padelbanor, 3 dubbelbanor, 2 singelbanor och 2 minibanor. Minibanorna är anpassade för mindre barn som vill prova på padel för första gången. På dessa banor kan man spela så kallad fotbollspadel, där man istället för att spela med rackets använder sig av en fotboll för att göra mål. Samla ihop familjen och prova på detta roliga spel som passar även för de minsta barnen.

753x510-padel-compressor.jpgPadel Sports Club

Elite Stadshotellet, Eskilstuna

Elite Stadshotellet Eskilstuna är vackert beläget vid Eskilstunaån mitt i city. Hotellet har stadens bästa läge och här bor du i en flärdfull miljö med gångavstånd till shopping, nattklubbar, tågstation och bussar.