Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Tre anledningar att besöka Eskilstuna

Publiceringsdatum 2018-05-09

Vi tipsar om tre populära mötesplatser i Eskilstuna. Oavsett om du är här med familjen, en vän eller ensam finns platser och aktiviteter som är väl värda ett besök.

För barnfamiljen blir Parken Zoo med sina spännande djur, karuseller och sitt utomhusbad en väldigt uppskattad familjeaktivitet. Är du en fantast av rockbandet Kent är "Vandra i Kents fotspår" mer eller mindre ett måste. Här får du lära om bandets historia och se betydelsefulla platser för Kents start och resa.
Till sist så är ett besök i Sveriges första återbruksgalleria en speciell shoppingupplevelse och blir du hungrig kan du i en unik miljö serveras klimatsmarta rätter och fika i Café Returama som ligger i gallerian.

 

Parken Zoo
Välkommen till en ulligare, hoppigare och kittligare värld för alla små djurälskare. Ett av de populäraste besöksmålen i Parken Zoo är Lilla Zoo som nu har byggts ut till en av Sveriges största tamdjurparker med en yta motsvararande tre fotbollsplaner. Här får besökarna komma nära djuren och lära sig mer om deras liv. Besök kaninerna och marsvinen, klappa och bekanta dig med minigrisar, miniponys, minikängurus, getter och många fler djurarter.  På Parken Zoo finns även nöjesparken med 15 åkattraktioner anpassade för småbarnsfamiljen. Avsluta besöket i parkenbadet en 50 meter bassäng, en barnbassäng och en plaskbassäng.

Läs mer om Parken Zoo 

Vandra i Kents Fotspår
Historien om Kent tar sin början i Eskilstuna 1990. Knappt tio år senare är de ett av Sveriges mest uppskattade och mest inflytelserika rockband, eller popband som Jocke Berg hellre vill att bandet ska tituleras. Den positionen behöll de ända fram tills det omtalade uppbrottet 2016, då de befann sig på toppen av karriären.

Både invånare i Eskilstuna och besökare utifrån har länge efterfrågat ett minnesmärke över Kent i bandets hemstad. Nu har Destination Eskilstuna gjort slag i saken och tagit fram en karta över de viktigaste Kent-platserna i staden. Platserna är utmärkta med skyltar med bokstaven K ingraverat. Kentkartan innehåller 16 av de mest betydelsefulla Kent-platserna i Eskilstuna Centrum. Till exempel platsen där Martin och Jocke bestämde sig för att starta band, eller området Elite Stadshotellet Eskilstuna, där Kent spelade på 90-talet.

Läs mer och se kartan "Vandra i Kents fotspår

 

 

ReTuna Återbruksgalleria – en världsnyhet! 

Brinner du för miljö, hållbarhet och återbruk? Då måste du besöka Sveriges första återbruksgalleria, ReTuna i Eskilstuna. Här hittar du butiker som säljer allt från möbler, inredning och kläder till verktyg och cyklar. Konceptet går ut på att man kan lämna in saker på ReTuna, istället för att kasta dem. Sedan tar butikerna hand om de olika föremålen på olika sätt, restaurerar, renoverar eller återbrukar.

För den som blir hungrig finns Café Returama som serverar klimatsmarta rätter och fika i en unik miljö. I samma byggnad som återbruksgalleria driver Eskilstuna Folkhögskola sin ettåriga utbildning Recycle Design – Återbruk. Syftet med att knyta utbildningen till ReTuna är att göra köpcentrumen till en plats där människor kan lära sig om återvinning, återbruk och design i kombination med attraktiv shopping av återbrukade produkter.

 Nyheten om det världsunika konceptet ”återbruksgalleria” har spridits som en löpeld över världen. Idag har över 60 bloggare skrivit om gallerian och det unika konceptet. Flera filmer har också spridits på sociala medier och över 18 miljoner människor har sett klippen. ReTuna är en av de få, och kanske hittills den enda kretsloppsparken i hela världen där hela kedjan vävs ihop. Under gallerians första år kom cirka 30 kommuner och representanter från USA, Kina och Indien på studiebesök till gallerian.

 Läs mer om ReTuna

Elite Hotels Eskilstuna

På Elite Stadshotellet i Eskilstuna kan du sova ut och äta god mat i samband med ditt besök i Eskilstuna. Hotellet ligger vackert, i centrum med utsikt över Eskilstunaån och Kloster Kyrka.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Nöje & Kultur

_