ALLA ÄLSKAR HEMBAKAT

Boka här


1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum

Detaljer & information


Välkommen att boka boende för mässan "Alla älskar hembakat" på Fyrishov den 23-25 mars 2018.

Pris:

Superior enkelrum 890 kr/natt inklusive frukostbuffé.
Superior dubbelrum 990 kr/natt inklusive frukostbuffé.

Deluxe enkelrum 1190 kr/natt inklusive frukostbuffé.
Deluxe dubbelrum 1290 kr/natt inklusive frukostbuffé.

Betalning sker på plats vid incheckning.

Vid eventuella frågor, vänligen kontakta oss på reservation.academia@elite.se eller på 018-780 99 00.

Varmt välkomna!


Välkommen till Elite Hotel Academia i Uppsala med absoluta toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset. 

Elite Hotel Academia erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 10 konferenslokaler samt gym med bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.

Vår ambition är att Elite Hotel Academia ska vara en central mötesplats för alla i staden. Vi erbjuder plats för umgänge både i den mysiga gastropuben The Bishops Arms på gatuplan och i den spektakulära restaurangen Miss Voon med skybar på elfte våningen.

Choklad och siden – Elite Hotels bygger vidare på kvarterets tradition, kvalitet och flärd

I kvarteret där Elite Hotel Academia öppnar har företagsamheten länge spirat. Bland annat låg här ursprungligen anrika Fyris Chokladfabrik, som grundades redan i början av 1900-talet. Här kokades det kola, karameller och det gjordes chokladpraliner i alla dess välsmakande former. Lokalerna togs därefter över av Uppsala Sidenväverier 1936, som tillverkade exklusiva och moderiktiga kollektioner av klänningstyger med högsta kvalitet. På 60-talet byggdes Posthuset med lokaler som var ytterst moderna för sin tid och här bedrevs en omfattande postverksamhet. Senare flyttade även både bank och länsstyrelse in.

  198 rökfria rum
  3 restauranger 
  2 barer
  10 konferenslokaler

  Parkering inomhus och utomhus
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  38 km till flygplatsen
  100 m till tågstationen
  100 m till buss


Frukost med våfflor, kaffe, youghurt, juice och smörgås

Frukost

Vår frukostbuffé serveras varje morgon i vår restaurang Nobel. Frukosten ingår för våra hotellgäster, men även externa gäster är välkomna i mån av plats för 175 kr/person. 

Öppettider frukost
Måndag-fredag: 06.30–09.30
Lördag & söndag: 07.00–11.00

Sommarens öppettider (29 juni-30 augusti)
Måndag-fredag: 07.00–10.00
Lördag-söndag: 07.30-11.30


Allé med björkar

Green Key

Hotellet är miljöcertifierat med Green Key, världens största hotellmiljöcertifiering. Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier. På så vis bidrar du som gäst att ta ansvar för miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Läs mer om Green Key på greenkey.se och greenkey.global


vikter i gymmet

Gym & Bastu

I vår gym- och bastuavdelning kan du som gäst träna för att sedan varva ner och få en avkopplande avslutning på din dag med en värmande bastu. Här finns allt för både fysisk och mental återhämtning. Gymmet är kostnadsfritt för alla våra gäster.


Hund på säng

Husdjur

Vi vet att djuren är en kär del av era familjer och välkomnar även fyrbenta gäster till oss. Vi erbjuder ett begränsat antal djurrum. För ett tillägg på 200 SEK/natt får ni bo med husdjur på hotellrummet och njuta av en skön hotellvistelse tillsammans. Ledarhundar är självklart välkomna att bo hos kostnadsfritt, kontakta hotellet direkt för bokning. 

För hundar ingår

  • Vatten och matskål att låna
  • Påsar att plocka upp efter hunden
  • Hundgodis

Hotellets moderna entréhall med blå reception och sköna sittytor

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00 avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.


Dörr med röda bokstäver där det står Garage

Parkering

Vi erbjuder ett begränsat antal garage- och parkeringsplatser för uthyrning i mån av plats. Parkeringstillstånd löses i receptionen och kostar 220 kr/dygn.


Människor som löptränar

Runkeeper

Vi på Elite Hotel Academia vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till 10 kilometer. 

Rutt A - Stadsträdgården (3 km)
Rutt B - Stadsskogen (6,4 km)
Rutt C - Fyrisån (10,4 km)


Tangentbord

Wifi & IT

Vi erbjuder gratis WiFi i hela hotellet.


Fasaden på Elite Hotel Academia

Elite Hotel Academia, Uppsala


Elite Hotel Academia erbjuder nio moderna mötes- och konferenslokaler för mellan 2-250 personer. Samtliga lokaler är utrustade med den senaste tekniken. Läget gör det enkelt för konferensdeltagaren att hitta hit. Hotellet ligger i hjärtat av Uppsala, ett stenkast från centralstationen, 18 minuter från Arlanda och 30 minuter från Stockholm. Parkering finns i hotellets garage eller på innergården.

I vackra miljöer med hög service samt personlig och engagerad personal bidrar vi till att skapa en minnesvärd konferens, från början till slut.

  • 198 rökfria rum
  • 2 restauranger 
  • 2 barer
  • 9 konferenslokaler

Ljust, uppdukat bord med mattallrikar och rött vin som hälls upp i glas

Restaurang Nobel


I restaurang Nobel serveras hotellets generösa frukostbuffé varje morgon. Nobel är även en perfekt lokal att abonnera för mingel, event och middagar för över 10 personer.

Öppettider

Måndag–fredag: 06.00–10.00 
Lördag–söndag: 07.30–11.30


Överblick över den klassiska engelska pub-inredningen på Bishops Arms

The Bishops Arms Uppsala


Välkommen till vår engelska gastropub The Bishops Arms. Här kan du njuta av vällagad mat och ett brett dryckessortiment i en ombonad miljö.

Öppettider

Måndag: 16.00-22.00
Tisdag-torsdag: 16.00-23.00
Fredag: 15.00-01.00
Lördag: 13.00-01.00
Söndag: Stängt


Restaurang Miss Voon i Uppsala


Miss Voon drivs av välrenommerade Grupp F12 och är en restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en europeisk grund. Miss Voons bar är en självklar mötesplats där man kan slinka in en för stund eller umgås en hel kväll. I drinklistan avspeglas också restaurangens asiatiska karaktär.

Öppettider

Restaurangen

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

17.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt


Baren

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

16.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt

 

 

 


Dukat frukostbord med juice och smörgås

Frukost på Elite Hotel Academia


Starta dagen med en riktig härlig hotellfrukost. I restaurang Nobel serverar vi vår generösa frukostbuffé varje morgon.

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag–fredag: 07.00–09.30
Lördag–söndag: 08.00–11.00

Sommarens öppettider (29 juni-30 augusti)

Måndag-fredag: 07.00–10.00
Lördag-söndag: 07.30-11.30
 
 
 

Kontakta oss

Hitta till hotellet

GPS Koordinater:
Latitud: 59.856773 | Longitud: 17.647462

FLYGPLATS
Pendeltåg till/från Arlanda Airport tar endast 18 minuter. Upplands Lokaltrafik, UL, kör linje 801 mellan Uppsala och Stockholm Arlanda Airport. Bussen går en gång i halvtimmen mellan klockan 03.00 och midnatt.

TÅG OCH PENDELTÅG
Uppsala Centralstation ligger i direkt anslutning till hotellet. Här stannar alla tåg och SL pendeltåg.

BUSS
Upplands Lokaltrafik till Uppsala Centralstation. SL kör även nattbuss nummer 593 mellan Uppsala och Stockholm via Arlanda. Läs mer här.

BIL
Kör E4 och följ skyltarna mot Uppsala. Ta avfart 186 mot Uppsala C. Följ Kungsängsleden (väg 55) genom två rondeller och sväng sedan höger in på Kungsgatan. Sväng in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km till Elite Hotel Academia.

PARKERING
Hotellet erbjuder ett begränsat antal parkeringsplatser både utomhus och inomhus i övervakat parkeringsgarage. Dessa kan inte förbokas. Vill du parkera i garaget, åk först till receptionen för att hämtar ett parkeringstillstånd och blir hänvisad parkeringsplats.

_