Karlstads Universitets-UTMIS arrangemang

3 oktober- 4 oktober

Boka här


1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum

Detaljer & information


Välkommen att boka boende för Karlstads Universitet UTMIS-arrangemang
den 3-4 oktober 2017.

Pris: Enkelrum 920kr/natt inklusive frukostbuffé.

Ni kan boka Ert boende fram till den 1 september, därefter kan ej tillgänglighet garanteras. Om Ni söker boende efter det vänligen kontakta hotellet direkt för tillgänglighet och aktuellt pris.

Önskar Ni boka boende den 2 eller 4 oktober, vänligen kontakta hotellet direkt.

Betalning sker på plats vid in- eller utcheckning. Om Ni önskar få det fakturerat så måste underlag skickas direkt till hotellet senast 7 dagar före ankomst.

Vid eventuella frågor, vänligen kontakta oss på info.karlstad@elite.se eller 054 -293000

Varmt välkomna!


Centralt i Karlstad vid Klarälvens strand ligger Elite Stadshotellet som erbjuder en härlig hotellvistelse för affärsresenärer, konferensgäster och alla som vill uppleva Karlstad. Här bor du bara några steg från shopping och nöjen och om du åker tåg ligger hotellet sju minuter från Karlstad centralstation.

Känn dig som hemma i hotellets moderna och inbjudande rum. Här finns sköna sängar i rymliga rum med plats för både avkoppling och arbete. Hotellet har ett gym med träningsmaskiner och fria vikter samt en gemensam bastu. I anslutning till hotellet ligger gastropuben The Bishops Arms som är en populär mötesplats för Karlstadsbor, hotellets gäster och besökare.

Elite Stadshotellet är ett fullservicehotell och erbjuder komplett service för konferenser, mingel och event. Vi har åtta moderna konferenslokaler och kapacitet för upp till 250 personer.

Vi vågar påstå att Elite Stadshotellet i Karlstad är ett av Sveriges vackraste hotell och när det stod klart år 1870 gav det ett imponerande intryck som man fortfarande ser spår av. Byggnaden har renoverats i omgångar och varsamt restaurerats för att behålla dess orginaldetaljer, allt för att ge Elite Stadshotellet sin genuina karaktär och känsla. Hotellet är även miljöcertifierat med den globala miljömärkningen Green Key.

Under våren 2021 utökar vi med flera hotellrum, SPA, bar och pool på taket!

Elite Stadshotellet får en helt ny tillbyggnad bredvid den befintliga byggnaden som kommer rymma 45 hotellrum, ett hotellspa med hamam samt en bar och pool på taket. Under bar himmel kan besökarna både njuta av en fantastisk utsikt över Klarälven och god mat och dryck från baren. Bygget är igång och beräknas vara klart i mars 2021. 

  138 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  8 konferenslokaler

  Bastu
  Gym

  Gratis WiFi

  18 km till flygplatsen
  300 m till tågstationen
  50 m till buss


Frukostbord med våfflor

Frukost

Ordinarie öppettider  

Måndag–fredag: 06.30–09.00
Lördag–söndag: 07.30–10.00


Allé med björkar

Green Key

Hotellet är miljöcertifierat med Green Key, världens största hotellmiljöcertifiering. Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier. På så vis bidrar du som gäst att ta ansvar för miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Läs mer om Green Key på greenkey.se och greenkey.global


Gym at Elite Stadshotellet Karlstad

Gym & relax

I vårt gym finner ni löpband, crosstrainer, multistation samt fria vikter. I anslutning till gymmet finns omklädningsrum för dam och herr samt en gemensam bastu. Gymmet ingår för alla våra hotellgäster. Vi samarbetar även med gymmet Actic där gäster kan träna för 80 kr. 


Lobbyn på Elite Stadshotellet Karlstad

In- & utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00 avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.


Kuddmeny

Hitta den perfekta kudden! En god natts sömn är avgörande för ditt välmående och en viktig del i din hotellupplevelse. Vi erbjuder dig därför ett val av kuddtyper så att du kan hitta den kudden som får dig att sova riktigt gott.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

På grund av utbyggnad av hotellet har vi för tillfället inga egna parkeringsplatser. Vi hänvisar våra gäster till kringliggande kommunala parkeringsplatser samt närliggande parkeringshus. Utbyggnaden beräknas att vara klar hösten 2020 och då erbjuder vi parkering på hotellet igen.

 


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Room service

Vår roomservice-meny finns på rummet och erbjuds följande tider:

Måndag–fredag kl. 06.30-09.00 samt kl 17.00-22.00
Lördag–söndag kl. 07.30-10.00 samt kl 17.00-22.00

En roomserviceavgift för frukost tillkommer med 125 kr, roomservice kvällstid är kostnadsfritt.

 

 


Ben med skor som springer på vägen.

Runkeeper

Vi på Elite Stadshotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till 12 kilometer. 

Rutt A - Sandgrund (3km)
Rutt B - Gubbholmen (6 km)
Rutt C - Klarälven (10 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvättservice

Kemtvätt lämnad i receptionen före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Gäller måndag–fredag. Strykrum finns på våning 2.


Tangentbord

Wifi

Som gäst hos oss surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler.

Instruktion för uppkoppling till WiFi

  1. Kontrollera att WiFi är påslaget på din enhet. Välj EliteWifi bland de tillgängliga nätverken.
  2. Öppna din webbläsare och EliteWifi startsida laddas.
  3. Registrera dig som användare med din e-postadress i rutan Guest User.

Konferensbord i konferensrum

Elite Stadshotellet, Karlstad


Centralt vid Klarälvens strand ligger Elite Stadshotellet med shopping, nöjen och kommunikationer inom bekvämt promenadavstånd. Här finns alla förutsättningar för lyckade möten, event och företagsmingel. Alla våra konferenslokaler har högt i tak och stora fönster och de flesta har vacker utsikt över Klarälven.


Restaurangen på Elite Stadshotellet Karlstad

Restaurangen på Elite Stadshotellet


Njut av en god middag från vårt förstklassiga kök. Elite Stadshotellet erbjuder dig att boka en middag med möjlighet att avnjuta den i någon av hotellets vackra salonger. För riktigt stora sällskap finns vår festvåning eller Vintermatsalen.

Öppettider

Välkommen att kontakta vår festvåningschef för mer information och bokning:

För frågor och bokning kontakta
Monica T Lindqvist, tel: 054-29 30 25
monica.t.lindqvist@elite.se 


Uteservering på The Bishops Arms

The Bishops Arms Karlstad


The Bishop´s Arms är en genuint engelsk pub med Karlstads största urval av öl och whisky. Hit söker sig Karlstadsborna när de längtar efter något gott att dricka och en stunds samvaro med arbetskamrater och vänner. Här råder en gemytlig pubstämning och vi erbjuder god mat från vår mycket breda pubmeny i en avslappnad miljö, serverad av glad och kunnig personal. Som hotellgäst går Du in till puben direkt från hotellets lobby.

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–23.00
Fredag: 16.00–01.00
Lördag: 16.00–24.00
Söndag: 16.00–22.00

Midsommarafton 21 juni stängt. 

 


Frukost på Elite Stadshotellet Karlstad

Frukost på Elite Stadshotellet


Börja dagen på bästa sätt med frukost i restaurangen på hotellet precis vid Klarälvens strand.

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.00
Lördag–söndag: 07.30–10.00

 

 Kontakta oss

Hitta hotellet

GPS Koordinater 
59.381136 | 13.500813

FLYGPLATS
Karlstad Airport

TÅG
Hotellet ligger ca 500 meter från Karlstad centralstation. Följ Järnvägsgatan som går rätt upp från centralstationens entré mot Klarälven och på höger sida om bron ser du hotellet.

BUSS
Karlstad busstation ligger på Drottninggatan. Följ Drottninggatan öster ut, mot centrum och sväng vänster till Järnvägsgatan. Hotellet ligger precis innan bron, på höger sida om Klarälven.

BIL
Från E18: kör mot Skåre sedan mot Centrum. Elite Stadshotellet ligger i hörnet av Kungsgatan/Museigatan, med entré från Kungsgatan.
Från Karlstad Airport: ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla idrottsplats. Efter ca 400 m sväng höger vid T-korsningen till Sandbäcksgatan. Elite Stadshotellet ligger på vänster sida efter bron.

_