Var med och testa vår nya sajt. Klicka här

Elite Hotels får gamla Grand Hotel i Gävle att återuppstå likt Fågel Fenix

Elite Hotels har idag utökat sin verksamhet genom förvärv av gamla Grand Hotel i Gävle. Fastigheten övertas från Diös Fastigheter AB och blir således åter hotell efter att i 70 år hyst annan verksamhet. Hotellet kommer att öppna hösten 2012 under namnet Elite Grand Hotel – Gävle och beräknas ge 55 arbetstillfällen. Elite Grand Hotel i Gävle ska bli ett modernt fyrstjärnigt hotell som erbjuder 123 hotellrum, vacker terrassrestaurang med utsikt över kanalen samt konferensrum med kapacitet för ca 130 personer.

Affären innebär en investering på 150 miljoner kronor för Elite Hotels, som planerar omfattande renovering av fastigheten. Byggnaden är ursprungligen ritad av uppsalaarkitekten Ture Stenberg och stod klar 1901 med matsalar, sällskapsrum, ölhall samt 60 hotellrum i engelsk empirestil. Målet är att återställa denna anrika byggnad till sin ursprungliga prakt där självfallet historiska detaljer kommer bevaras i klassisk Elite-anda. Terrassen som vetter ut mot kanalen kommer också att återställas som den var före den stora ombyggnaden 1919.

- Jag är mycket glad och förväntansfull över att få återskapa Grand Hotel i Gävle. För nästan tio år sedan blåste vi liv i anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall och jag ser tydliga likheter mellan projekten. Båda dessa byggnader med tillhörande verksamheter är viktiga delar av vårt kulturarv och vår historia. Detta måste vi vara rädda om och bevara för framtiden. Det har blivit lite av en hjärtesak för mig att ta hand om och bevara dessa gamla stadshotell, säger Bicky Chakraborty, vd och ägare Elite Hotels.

Förvärvet av Grand Hotel i Gävle är ett viktigt steg i Elite Hotels expansion och möter kundernas efterfrågan på fler kvalitativa hotell i Norrland. Elite planerar även att öppna hotell i Örnsköldsvik och Umeå.

För mer information kontakta Bicky Chakraborty, vd och ägare Elite Hotels, 0709-890701.

Elite Hotels består idag av 22 kvalitetshotell på 13 orter – från Malmö i söder till Luleå i norr. I koncernen ingår också tre stycken Hotel Bishops Arms samt pubkedjan Bishops Arms med 34 enheter. Vd och ägare är Bicky Chakraborty. Elite Hotel har cirka 4500 anställda och huvudkontoret finns i Stockholm. Koncernen omsatte totalt ca 1,5 miljarder kronor 2010.